Iced Filter Coffee // fonQ Blogevent

Afgelopen zaterdag reden we aardig vroeg naar Utrecht voor het blogevent van fonQ. Hier gingen we een aantal leuke workshops doen in kookstudio Smaak. We begonnen de ochtend met iets dat we dagelijks veel drinken, thee. Een echte theesommelier vertelde ons er alles over. Ondanks dat we al veel wisten heeft ze ons toch weer een aantal nieuwe feitjes kunnen vertellen. Thee is bijvoorbeeld een ideale vervanger voor wijn tijdens een diner. Waar wij vooral naar uitkeken was de koffie workshop en niet alleen omdat we wel toe waren aan een goede espresso die ochtend. Een enthousiaste barista maakten met ons verrassende iced coffees en we gingen aan de slag met een Espressions koffiezetapparaat. We kunnen alvast verklappen dat in de iced filter coffee niet gewoon ijsblokjes gaan maar een bepaald merkijsje. Het recept delen we dan ook graag met je aangezien het eindelijk lekker weer begint te worden!

Iced Filter Coffee // fonQ BlogeventIced Filter Coffee // fonQ Blogevent

Iced Filter Coffee met Raketijsjes

Yes, je leest het goed! Wij hebben iced coffee met raketjes gemaakt. De barista is op dit recept gekomen op een zomerse dag. Hij had zin in ijskoffie maar geen ijsblokjes in huis alleen raketjes en dacht ‘waarom niet?’ Zijn experiment pakte verrassend goed uit en het bittere van de koffie is erg lekker met het zoete ijsje. Sommige deden er drie raketjes in maar wij vonden hem met twee juist lekker, niet te zoet en je proeft nog goed de koffiesmaak. Die dag gebruikten we een Keniaanse koffieboon.

Iced Filter Coffee // fonQ Blogevent

Voor: 4 glaasjes

Bereidingstijd: 5 minuten + Koffie zet tijd

Ingrediënten

  • 35 gr gemalen koffie
  • 3 ijsblokjes
  • 2 raketijsjes
  • 400 gr water

Bereidingswijze

  1. Vul het koffiezetapparaat met de gemalen koffie en neem de glazen kan. Vul deze met de ijsblokjes en de raketjes.
  2. Plaats de kan terug en vul het reservoir met water. Zet het apparaat aan en laat de koffie langzaam druipen.
  3. Je wilt natuurlijk iced coffee maken dus zet het warmhoudplaatje uit.
  4. Wanneer de koffie helemaal is doorgelopen en het ijs is gesmolten kan je de glaasjes vullen. Wil je de koffie nog kouder, doe dan ook wat ijsblokjes in de glaasjes.

Enjoy!

Iced Filter Coffee // fonQ Blogevent

Bakken met Le Creuset

We sloten de dag af met een bakworkshop van Le Creuset. Zo maakten we hele lekkere tijm/citroen cakejes, een frambozen/mascarpone pannetje met lady grey thee en een tarte tatin van kerrie ananas, noten en gezouten karamelsaus.

Iced Filter Coffee // fonQ Blogevent

Wij vonden het een erg leuke en gezellige dag met fonQ en de andere foodbloggers. Altijd leuk om mensen weer eens in real life te zien!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.