Jagersstoof met kip en Zoete Aardappel

Buiten is het koud dus tijd voor een lekkere jagersstoof uit onze nieuwe braadpan. Want zo vaak hebben we de pan nog niet gebruikt sinds we hem hebben. Deze jagersstoof met kip en zoete aardappel smaakt echt heerlijk en is nog gezond ook. Oorspronkelijk heet dit gerecht cacciatore wat jager betekent en wordt vaak met kip of konijn gemaakt in een stoof van tomaat, ui en kruiden. Na het zien van de Jamie Oliver variant kregen we hier enorm trek in en gaven we natuurlijk onze eigen twist aan Jamie’s powerfood recept. Het is een éénpansgerecht waarbij de oven en de pan eigenlijk al het werk doen dus het is ook nog eens een simpel recept om te maken. Zelf ben je maar 15 minuten bezig (vooral met snijden) waarna je na een uur kan genieten van de lekkere jagersstoof met kip en zoete aardappel.

01_stoof_1

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur oventijd

Ingrediënten

  • 4 kippendijen (zonder vel)
  • 800 gr zoete aardappels
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 250 ml rode wijn
  • 4 knoflooktenen
  • 2 plakjes bacon
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
  • 1 witte ui
  • 1 prei
  • Koolzaadolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel de ui en snijd deze in acht parten. Was de prei en snijd deze samen met de knoflooktenen in plakjes. Zet een ovenbestendige braadpan op een laag vuur.
  2. Snijd de bacon in fijne stukjes en ris de naaldjes van de rozemarijntakjes. Hak deze fijn en doe dit samen met de bacon, scheutje koolzaadolie en laurierblaadjes in de pan. Roer dit twee minuten door.
  3. Voeg nu de knoflook toe en kort daarna de ui en prei. Laat het geheel zo’n 10 minuten staan op een laag vuur terwijl je af en toe doorroert.
  4. Snijd ondertussen de zoete aardappels met schil (gewassen) in grove stukken. Snijd van de champignons het steeltje en de onderste rand af voor een mooi resultaat. Gooi dit niet weg maar snijd ook dit in stukjes. Voeg alles toe aan de pan.
  5. Neem de kippendijen en voeg ook deze toe aan de braadpan. Schenk de rode wijn erbij en laat dit even inkoken. Voeg dan pas de blikken gepelde tomaten toe en breek de tomaten stuk.
  6. Vul één blik voor de helft met water en laat het water even rond gaan zodat de laatste restjes loslaten. Giet het nu in de pan en roer de jagersstoof goed door.
  7. Breng de jagersstoof met kip en zoete aardappel aan de kook waarna je hem meteen in de voorverwarmde oven zet. Laat de cacciatore één uur stoven tot hij mooi dik is en de zoete aardappel lekker zacht is. Voeg naar smaak nog wat zeezout en zwarte peper toe. De jagersstoof met kip en zoete aardappel is klaar.

Tip

Serveer de jagersstoof met een lekker brood om in het vocht te dippen.

01_stoof_2

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *