Japanse Miso Soep

Afgelopen week ontvingen wij de verrassende zomer foodybox van Kroon op het Werk. Hierin zat onder andere de miso pasta van het merk MeiAsia dus dat weekend gingen we gelijk aan de slag met de miso pasta. Na wat boodschappen te hebben gehaald bij de Amazing Oriëntal kozen we ervoor om een lekkere rijkgevulde Japanse miso soep te maken. Iedereen kent Japan natuurlijk van de sushi, dan heb je ook vast weleens het miso soepje op de kaart zien staan in één van de restaurants hier in Nederland. Japan staat bekend om pure en bijzondere smaken. Het is dan ook niet raar dat daar de zogenaamde vijfde smaak vandaan komt genaamd umami. Miso bevat deze vijfde smaak en dat proef je dan ook terug in de Japanse miso soep. Kortom wij maakten een heerlijke Japanse miso soep met lekker veel vulling! En met het andere zakje miso gaan we wat meer out of the box denken voor een recept.

Japanse Miso Soep

Vaak zit er ook wakame (zeewier) in de Japanse miso soep, wij maakten hem dit keer zonder. Maar ook dat zou je er dus in kunnen doen of je garneert de soep met kleine stukje nori. Je kan het zo gek maken als jezelf wilt en hoe meer je de soep vult hoe voedzamer die wordt. Wij maakten de miso soep als een lekker voor- of bijgerecht.

Japanse Miso Soep

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 450 ml water
  • 30 gr miso
  • 100 gr tofu
  • 100 gr udon noedels
  • 3 shii takes
  • 1 lente ui
  • Handje taugé
  • Zwart sesamzaad

Bereidingswijze

1. Snijd de tofu in kleine blokjes en de shii takes in plakjes. Was de taugé en snijd de lente ui in kleine ringen. Indien nodig kook de udon noedels alvast volgens de beschrijving.

2. Breng de 450 ml water samen met de miso pasta aan de kook. Roer goed door zodat de pasta oplost. Voeg daarna de tofu blokjes en shii takes toe en laat deze zo’n 3 minuten mee sudderen.

3. Neem twee kommen en verdeel de udon noedels hierover samen met de taugé. Schenk de miso soep eroverheen en garneer het met de lente ui en zwarte sesamzaadjes. De Japanse miso soep is klaar.

Japanse Miso Soep

Itadakimasu!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.