Ketimoen Cocktail

Dit keer een cocktail met een Indisch randje. De Ketimoen Cocktail is namelijk geïnspireerd op het Indische gerechtje atjar ketimoen oftewel komkommer met zuur. Wie het kent weet dat dit onder andere maakt met azijn, suiker en wat kruiden. Nou is azijn niet bepaald lekker om te drinken. Dus gebruiken we in de cocktail de limoenlikeur van Boomsma voor het zuurtje en SAYAH Spekkoeklikeur voor de kruidige smaak. Het is een heerlijke frisse cocktail, ideaal tijdens wat warmer weer! Met de Ketimoen Cocktail support je ook nog eens je locals want zowel de SAYAH als de Boomsma likeur zijn een Nederlands product en worden hier gemaakt. Ook chill is dat iedereen deze cocktail simpel kan maken, het enige wat je moet kunnen is een komkommer slachten.

Ketimoen Cocktail

Voor: 1 Ketimoen Cocktail
Bereidingstijd: 7 minuten

Ingrediënten

  • 30 ml SAYAH Spekkoeklikeur
  • 30 ml Boomsma limoenlikeur
  • 30 ml wodka
  • 1 komkommer
  • IJsblokjes
  • Eetbare bloem (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en snijd de uiteinden eraf. Snijd is grove stukken en doe deze in een kom waarin je helemaal fijn maakt met een staafmixer.
  2. Neem een mooi glas (wij gebruikten een Libbey Hobstar Tumbler) en vul deze met ijs.
  3. Schenk hier de wodka, SAYAH en limoenlikeur in. Pak een zeef en schenk hierdoor ook het komkommersap erbij.
  4. Roer de cocktail door zodat alles gemixt is en garneer met een eetbaar bloemetje, cheers!

Tip
Wil je een wat minder sterke cocktail? Laat dan de wodka weg en vul de cocktail aan met extra komkommersap of licht bruisend water. Ook kan je de Ketimoen Cocktail garneren met een schijfje limoen of reepje/schijfje komkommer.

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.