Kisir

Kisir is een vegetarische Bulgur-salade uit Turkije. Wij halen vaak wat boodschappen bij de Turkse supermarkt zoals vlees, kruiden en de wat specialere ingrediënten. Zo hebben we ook Kisir leren kennen. We zagen de lekkere salade staan in de vitrine en namen een bakje mee om te proeven. Super lekker! Dus Denise zocht gelijk op hoe het heette en zette het op haar to-cook lijstje. Ondertussen is de Kisir afgestreept want ze heeft laatst een flinke bak vol gemaakt. De salade smaakt fris en licht pittig en vult goed, een ideaal bijgerecht of een goede maaltijdsalade voor de lunch. De bulgur-salade is ook nog eens vegetarisch en gezond dus wat wil je nog meer? En nu met het mooie weer opkomst is het natuurlijk de perfecte tijd voor lekkere frisse salades! 🙂

Kisir

Voor: 2 tot 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bulgur
  • 1/2 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 witte ui
  • 1 knoflookteen
  • Handje verse munt
  • Handje verse peterselie
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 50 ml granaatappel siroop
  • Scheut olijfolie
  • Citroensap
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Bereidt de bulgur volgens de verpakking. Snijd alvast de komkommer en tomaat in kleine blokjes en snipper de uien.

2. Doe de gekookte bulgur in een kom en voeg eerst de siroop, tomatenpuree en olijfolie toe. Goed doorroeren en naar smaak wat citroensap en cayennepeper toevoegen.

3. Snijd de peterselie en munt in fijne stukjes en voeg het aan de salade toe. Voeg nu de komkommer, tomaat en ui toe en pers de knoflook erboven uit. Roer alles goed door. Maak de salade op smaak met zout en peper. Laat de salade even staan zodat alle smaken goed kunnen in trekken en de kisir is af.

Kisir

Tip

Granaatappel siroop is te koop bij Turkse supermarkten. Als je het niet kan vinden in de winkel vraag het even aan ze want het staat vaak een beetje verstopt.

Afiyet olsun!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.