Lemon Poppy Seed Bread

Zoals jullie in onze tweede vlog hebben gezien gaan wij binnenkort naar London, super leuk! Zeker omdat Nick er nog nooit geweest is en nu de reis er bijna aankomt dachten we laten we een leuk Brits recept maken. We kozen voor een lekker lemon poppy seed bread alleen al omdat poppy seed zo leuk klinkt! Net als bij bananenbrood is het een soort cake, het lemon poppy seed bread smaakt zoet en fris tegelijk. Heerlijk voorbij de thee, het ontbijt of om te gebruiken in een dessert. Het gerucht gaat dat je bij het te veel eten van poppy seed oftewel maanzaad high kan worden, haha. Dat komt omdat het een papaversoort is dus sporters uitkijken mocht je binnenkort een doping test hebben! Verder is het volkomen veilig hoor om dit lekkere brood te eten. Hebben jullie trouwens nog tips voor in London dan horen we die graag! Zeker wanneer dit foodie tips zijn. 😉

Lemon Poppy Seed Bread

Voor: 1 lemon poppy seed bread

Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 375 gr bloem
  • Snuf zout
  • 15 gr bakpoeder
  • 400 gr fijne suiker
  • 3 eieren
  • 1 el zonnebloemolie
  • 237 ml volle melk
  • 2 el maanzaad
  • 1,5 tl vanille extract
  • 3 el citroensap
  • Rasp van een 1/2 citroen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet het bakblik in of bekleed deze me bakpapier.

2. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix het geheel goed door elkaar. Uiteindelijk heb je een vrij dik en stevig beslag.

3. Schenk het beslag in het bakblik en haal ook het laatste beetje eruit met een spatel. Bak het lemon poppy seed bread een uur lang in de oven af. Check of die gaar is van binnen met een satéprikker, deze moet er droog en schoon uitkomen. Van buiten is het brood mooi goudbruin.

4. Laat het lemon poppy seed bread 10 minuten afkoelen en hij is klaar.

Lemon Poppy Seed Bread

Je kan er nog een lemon glaze over heen doen maar wij vonden hem zo al lekker. Het lemon poppy seed bread heeft namelijk van zichzelf al een soort glaze om zich heen.

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.