Luxe Borrelplank

Tijdens de donkere dagen voor kerst probeerden wij alvast een luxe borrelplankje uit die perfect voor tijdens de feestdagen kan zijn. Op de markt haalden we wat lekkere kaasjes waaronder een camembert bij de kaasboer en de overige ingrediënten om de borrelplank mee te vullen. Natuurlijk hoort er een mooi glas wijn bij en lieten wij nou net een paar nieuwe hebben van Ferm Living met een leuke ribbel! Wij gingen uiteindelijk aan de slag met de camembert en serveerden de lauwwarme camembert met vijgentopping op ons ook nieuwe plateau met mooie kaasmesjes van Bloomingville. Want bij een luxe borrelplank hoort een mooie setting inclusief kaarslicht dus hebben we er twee stoere kandelaars van Eno Studio bij gezet. Dit fijne tafereeltje leverde zulke lekkere foto’s op, dat wij die jullie zeker niet wilden onthouden. Het recept natuurlijk ook niet!

Voor: 2 tot 4 personen
Bereidingstijd: 10 – 15 minuten oventijd + 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 3 verse vijgen
  • Takje rozemarijn
  • 1 knoflookteen
  • Handje walnoten
  • Baguette
  • Balsamico

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek in de camembert wat partjes knoflook en takjes rozemarijn.
  2. Snijd de vijgen in parten en doe deze op de camembert. Mocht je de vijgen niet mee de oven in willen houd ze dan nog even apart.
  3. Zet de camembert voor zo’n 10 tot 15 minuten in de oven zodat deze lekker zacht wordt.
  4. Kraak alvast wat walnoten en snijd eventueel het stokbrood.
  5. Haal de camembert uit de oven en richt de kaasplank mooi in met alle ingrediënten. Druppel eventueel nog wat balsamico over de kaas met vijgen. Schenk de wijnglazen in en genieten maar!

Bij deze willen wij iedereen alvast een te gekke jaarwisseling wensen en gelukkig en gezond 2020!

Liefs,
Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.