Mojito Ice tea + Winactie

Met dat zonnetje erbij krijgt iedereen zin in een lekkere Mojito Ice Tea! Lekker fris en verkoelend van smaak en nog gezond ook. Wij worden niet alleen blij van dat mooie weer maar ook van jullie, sinds gister bloggen we alweer 3 maanden op 88 Food en dit is onze vijftigste post. Tot nu toe krijgen we super veel leuke reacties van jullie en zelfs berichtjes van recepten die jullie gemaakt hebben, echt cool thanks! Omdat te vieren geven we de onderstaande waterkan van Rosti Mepal weg aan één van jullie met een ice tea pakket erbij van Theebrouwerij om onderstaand recept zelf te maken. Zodat jij samen met ons kan proosten met een lekkere mojito ice tea!

Mojito Ice Tea

Voor we met het recept beginnen zullen we eerst vertellen waarom we geen kraanwater maar mineraalwater gebruiken om de ice tea van te maken. Mineraalwater is namelijk gezuiverd en bevat meer lucht, hierdoor neemt het zachte water de smaken beter in zich op. Dit geldt trouwens ook voor wanneer je warme thee zet. Wanneer je losse thee gebruikt doe dan niet teveel in een thee-ei of zakje want de theebladeren hebben ruimte nodig om zijn smaken los te laten.

Voor: 1.5 liter

Bereidingstijd: 7 minuten + 12 uur koeltijd

Ingrediënten

 • 1,2 l mineraalwater
 • 4 zakjes losse groene muntthee
 • 2 à 3 limoenen
 • Agave siroop (of ander natuurlijk zoetmiddel)
 • Bosje verse munt

Bereidingswijze

1. Doe het water in de kan samen met de 4 zakjes thee. Laat dit een nachtje trekken in de koelkast.

2. Haal de zakjes uit de kan en maak de thee op smaak met het sap van de limoenen. Zoet de ice tea met de agave siroop.

3. Voeg wat takjes munt toe en roer het geheel door. Serveer de mojito ice tea met wat schijfjes limoen, ijsblokjes en een takje munt.

Mojito Ice Tea

Wij gebruikten losse thee van de Theebrouwerij en maakten de ice tea in de Flow waterkan van Rosti Mepal die deel uit maakt van hun servies lijn. Zoals we al eerder zeiden kunnen wij jou blij maken met de waterkan en het ice tea pakket om zelf deze mojito te maken!

W I N A C T I E (gesloten)

Om kans te maken op de waterkan en het ice tea pakket moet je het volgende doen.

– Laat hieronder een bericht achter waarin je verteld wat jouw ultieme ‘chill in de zon’ momentje is.

– Een geldig email adres achterlaten zodat wij je kunnen laten weten dat je gewonnen hebt.

– Optioneel, vrienden zijn met ons op Facebook, Instagram en Twitter.

Je kan meedoen tot en met zondag 26 april 2015.

Mojito Ice Tea

Veel geluk & enjoy!

19 Comments

 1. Marit april 21, 2015 at 9:14 am

  Mijn ultieme zon-momentje is:
  Een lekker ligbedje, met een tafeltje ernaast (met een lekker ijstheetje natuurlijk), waar ik tussen alle tentamens en drukte even een uurtje kan gaan liggen met mijn zonnebril op en een lekker tijdschriftje. Omdat je ook stil mag staan bij de leuke, relaxete dingen naast alle drukte in deze maatschappij 🙂

  Reply
 2. Esmeralda Groenland april 21, 2015 at 9:30 am

  Voor mij is dat in de zomer met mijn vrienden en vriendinnen in het park picknick. Lekker om dan ice tea mee te nemen!

  Reply
 3. Pauline april 21, 2015 at 3:14 pm

  Ja, leuk! Ik doe mee :-). Mijn ultieme ‘chill in de zon’ momentje is lekker in de tuin of op het terras zitten, met vrienden of familie. Gewoon gezellig kletsen en niks doen eigenlijk. Met uiteraard een heerlijke koude ice tea!

  Liefs,
  Pauline

  Reply
 4. Alissa april 21, 2015 at 3:37 pm

  Mijn ultieme chill momenten: Wanneer de zon (eindelijk weer) ons kleine balkonnetje bereikt en ik samen met mij vriend in alle rust de dag kan beginnen met een lekker kopje koffie of thee en ultiem kan genieten van ons plekje in de zon.

  Daarnaast is het altijd ultiem genieten om samen met vrienden wat heerlijke salades te maken en deze mee te nemen naar het strand of de paleistuinen in Den Haag. Hierbij worden dan uiteraard een hoop biertjes gedronken! Na zo’n dag/avond ga ik altijd met een intens gelukkig gevoel weer naar huis.

  Reply
 5. Anita H. april 21, 2015 at 8:12 pm

  “Chill in de zon” is voor mij: op een zaterdagmiddag met vriendinnen op het terras op de markt in mijn woonplaats. Genieten van zon, gezelligheid, drankje en de aanblik van langslopende mensen.

  Reply
 6. linda venrooij april 22, 2015 at 10:37 am

  Ohhhh mijn echt echt echt ultieme chill in de zon momentje is als ik lekker in mijn achteruin, op onze loungebank, met de kussens erop, lekker in het zonnetje lig te relaxen met een lekker koel drankje erbij. Kids op school, helemaal rustig, heerlijk!! Muziekje erbij, en ik ben op en top chill hihi 🙂

  Ben jullie op twitter en facebook gaan volgen, leuk! 🙂

  Reply
 7. Lies april 22, 2015 at 1:28 pm

  Mijn ultieme zonmomentje is als ik met een lekker drankje, huisgemaakte pizza en leuke vrienden op ons dakterras zit te genieten van het laatste beetje zon 🙂

  Reply
 8. Petra april 24, 2015 at 12:42 pm

  Wat leuk,mijn ultieme chill in de zon momentje is, als ik aan het einde van een drukke middag, heerlijk op het balkonnetje, met mijn voetjes op een bankje, lekker een handwerkje of puzzeltje aan het maken ben, kopje thee erbij, en een stukje fruit…..dat ene rustpuntje in de namiddag, daar knap ik helemaal van op….

  Reply
 9. Vandecasteele Linda april 24, 2015 at 2:34 pm

  mijn ultieme chill in de zon momentje is, als ik na een lange werkdag op een mat onder onze treurwilg wat kan zitten om een kopje thee te drinken, dat is echt genieten en als je daar enige tijd blijft zitten ben je daarna weer net een nieuwe mens , gewoon zalig

  Reply
 10. charlie april 24, 2015 at 4:58 pm

  Gewoon, op een terrasje zitten, een bbq met vrienden en een sangria.. de simpele dingen in het leven.

  Reply
 11. Ilsiee Prins april 25, 2015 at 12:36 pm

  Dat klinkt als een heeerlijk recept, heb hem ff gekopierd en geplakt in mijn digitale kookboekje die ik voor mezelf bijhoud. Zeker een keer proberen… Mijn momentje?? Lekker onder de parasol in de loungeset achter het huis, heb zonne-allergie dus moet een beetje uitkijken met de zon… Fijn weekend, groetjes ilsiee

  Reply
 12. Frederic Noppe april 25, 2015 at 1:11 pm

  ik heb 2 ‘chill in de zon’ momenten die me voor altijd bijblijven : nr 1 : is een muziekfestival op blote voeten in het gras met een Mojito. en nr 2: is elk jaar op de Gentse feesten mijn Mojito drinken bij Mosquito Coast.

  Reply
 13. katleen april 25, 2015 at 5:16 pm

  Voor mij, in de tuin, lekker drankje, hondjes spelen, zoontje spelen mijn man naast ….

  Reply
 14. Aimee april 25, 2015 at 6:19 pm

  Mijn ultieme chillmoment is genieten van ons nieuwe huis met een heerlijke tuin.. Daarbij een goed boek en een heerlijk drankje!

  Reply
 15. barbara april 25, 2015 at 7:05 pm

  mijn ultieme chill moment = languit in een tuinstoel, in de zon met een kopje lauwe thee én een ontspannend tijdschrift bij de hand

  Reply
 16. Lynn Mahieu april 25, 2015 at 9:35 pm

  Ultieme zonmoment: Op een luchtmatras in het zwembad met een heerlijk verse mojito in de hand en een relaxt muziekje op de achtergrond! Zaaaalig!
  Mijn e-mail is lynn_89@msn.com

  Reply
 17. Carmen april 25, 2015 at 10:58 pm

  Op het pas gemaaide gras liggen, volledig uitgestrekt….en dan genieten van de ondergaande zon…

  Reply
 18. Verhaeghe april 26, 2015 at 12:43 pm

  Momentje, momentje…
  Zonsopgang, zonsondergang, nieuwe maan, volle maan, er is zoveel waar een mens kan van genieten.
  Dus chill van elke minuut, want morgen kan het te laat zijn….

  Reply
 19. Simone april 26, 2015 at 10:03 pm

  Het ultieme chillmoment in de zon? ‘S ochtends de eerste zonnestralen, als het heel erg stil en rustig is buiten, als de vogeltjes lekker kwetteren. Die rust.. Dat is het ultieme gevoel!

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.