Mummie Worstjes

Het is oktober en de herfst is alweer begonnen, dat betekend ook dat het eind oktober tijd is voor het griezeligste feest op aarde namelijk Halloween! Wij houden van dit feest en gelukkig wordt er nu in Nederland ook steeds meer aangedaan. Elk jaar maken we enge en bloederige snacks en zoetigheden en vieren we Halloween met vrienden. Dit jaar zitten we in London met Halloween dus we zijn reuze benieuwd hoe het daar zal zijn en misschien vinden we daar nog een leuk feestje. En ondanks dat wij in London spoken jagen zullen we voor jullie deze maand al een aantal Halloween recepten online zetten zodat jullie genoeg inspiratie kunnen opdoen en wij alvast van de voorpret kunnen genieten. We beginnen met een oude bekende want we hebben ze al vaker gemaakt, de mummie worstjes! Je maakt de mummie worstjes simpel en snel en ze zijn ook nog is lekker. Een ideale snack dus voor je Halloween fissa en ook zeker leuk om met kinderen te maken. Kortom de mummie worstjes zijn een bloederige snack voor iedereen!

Mummie Worstjes

Voor: 10 mummie worstjes

Bereidingstijd: 10 minuten + 14 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 10 knakworsten
  • 3 bladerdeegvellen
  • 1 ei
  • Sweet chilisaus

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de bladerdeegvellen.

2. Haal de knakworsten uit het blik en dep ze droog met wat keukenpapier.

3. Snijd dunne repen van de bladerdeegvellen en wikkel deze om de worsten. Zorg dat je aan de bovenkant van de worst wat ruimte open laat voor de ogen van de mummie.

4. Maak nu kleine balletjes van het bladerdeeg en druk deze op de open ruimte van de knakworstjes. De mummie heeft nu ogen! Klop een eitje los en smeer het bladerdeeg van de mummie worstjes in.

5. Doe de mummie worstjes op een met bakpapier beklede bakplaat voor zo’n 12 tot 15 minuten in de oven. Serveer de mummie worstjes met sweet chilisaus, het is ook leuk om ze hier een klein beetje mee in te smeren tussen het bladerdeeg. Alsof ze nog bloeden!

Mummie Worstjes

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.