Munt Koriander Chutney & Cloud Bread

Vandaag twee recepten voor de prijs van één omdat het zo lekker met elkaar smaakte! We hadden een bosje verse koriander over en voordat deze slap werd wilden we er iets lekkers van maken. Toen herinnerden we ons een koriander chutney die we ooit in een restaurant geproefd hadden. Dus na wat verschillende recepten op internet bekeken te hebben gingen we aan de slag met als eindresultaat een heerlijke munt koriander chutney. Hier worden vaak naans, samosa’s of andere gefrituurde hapjes bij gegeten, dat wilden wij niet. Toen kwamen we de Amerikaanse food hype tegen op Instagram, cloud bread. Broodjes die glutenvrij en koolhydraatarm zijn. Daarnaast zitten ze vol eiwitten en zijn ze ook caloriearm, ideaal dus als gezonde snack. Want de cloud bread smaakt heerlijk met de munt koriander chutney! Waarom de broodjes trouwens cloud bread heten? Omdat ze lekker licht en luchtig zijn en wat weg hebben van wolken zoals je ziet. Kortom een heerlijke munt koriander chutney die je perfect kan serveren bij verschillende Indiase gerechten en cloud bread, dat je zowel zoet als hartig kan beleggen. Dat wordt genieten!

Munt Koriander Chutney & Cloud Bread

Munt koriander chutney

Voor: een pot vol

Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten

  • Bosje verse koriander
  • Vuist vol verse munt
  • 4 el kokosrasp
  • Blokje verse gember (vingertop grootte)
  • 1 Spaanse peper
  • 1 cup magere yoghurt
  • 1 tl komijn
  • Snuf zeezout
  • Sap van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Was de koriander en munt. Snijd de koriander met steel fijn en doe dit in de blender.
  2. Doe de muntblaadjes erbij en snijd de gember en peper in stukjes.
  3. Voeg nu alle ingrediënten toe aan de blender en mix het geheel tot het één gladde massa is. De munt koriander chutney is klaar.

Tip

Houd je van pittig laat dan de zaadlijsten in de peper, haal deze er anders uit voor een mildere smaak.

Munt Koriander Chutney & Cloud Bread

Cloud bread

Voor: +- 8 broodjes

Bereidinsgtijd: 15 minuten + 18 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 el hüttenkäse
  • 1 el honing
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 tl kerriepoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom. Bewaar het eigeel!
  3. Voeg het bakpoeder toe aan de eiwitten en klop dit stijf tot mooie pieken. Wij doen dit met de keukenmachine.
  4. Doe het eigeel in een andere kom samen met de hüttenkäse, honing en kerrie. Meng dit goed door elkaar.
  5. Wanneer het eiwit mooi stijf is voeg je voorzichtig het andere mengsel toe en meng je dit er rustig met een spatel doorheen. Zo blijft het beslag luchtig.
  6. Wanneer het goed gemengd is schep je hoopjes beslag op het bakpapier. Zorg dat je wat ruimte tussen de beslag hoopjes houdt. Wij haalden acht hoopjes uit het beslag.
  7. Schuif de bakplaat de oven in en bak de broodjes af in zo’n 15 à 20 minuten tot ze mooi gaar zijn. Even laten afkoelen en de cloud bread is klaar.

Tip

Wij hebben kerriepoeder erbij gedaan omdat we de broodjes bij de munt koriander chutney maakten. Deze kan je ook weglaten of vervangen voor een zoete of andere hartige toevoeging die je lekker vindt. Ook kan je in plaats van honing een andere zoetstof gebruiken om de broodjes wat meer smaak te geven.

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.