Next Mex tacos met vega kip & chili perzik salsa

Van authentiek Mexicaans tot TexMex, het is 1 van onze favoriete keukens en we eten het graag! Een all time favorite snack is dan ook een schaal loaded nachos mét kaas natuurlijk. Een paar weken terug stonden er weer tortillas op het menu en tijdens de boodschappen werden we blij verrast met de nieuwe lijn van Santa Maria. Er ging toen dan ook meteen een flesje Tomatillo Salsa mee, ondertussen zijn er hier al 3 flessen van doorheen gegaan de afgelopen weken. Verslavend lekker! De overige producten van de nieuwe Next Mex lijn hielden we in gedachte voor de volgende keer. Dat was sneller dan we dachten want we werden gevraagd voor een toffe samenwerking met Santa Maria. Een week vol Taco Parties met als kick-off een online Taco Party waarbij we aan de slag gingen met de nieuwe Next Mex producten. Hiermee maakten we next level veggie tacos! Zo lekker dat we dat weekend meteen door pakten met ons eigen next level taco recept.
We maakten heerlijk gekruide vegetarische kip stukjes met de nieuwe Chicken Taco Kruidenpasta, met onder andere pico de gallo en de Peach & Chili Salsa met daarbij zelfgemaakte nachos en guacamole. Ook jij kan van deze smashing soft tacos genieten want het recept delen we hieronder en we mogen van Santa Maria drie goed gevulde Next Mex pakketten weggeven! Zo kan ook jij aan de slag met next level taco’s!

Voor: 2 a 3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

  1. Was de tomaten, radijsjes, jalapeño en limoenen. Begin met het in blokjes snijden van de tomaten en doe deze in een kom. Snipper de sjalot fijn en doe deze erbij. Neem een handje koriander en snijd deze fijn. Voeg toe aan de kom, knijp er een halve limoen boven uit en meng het geheel. De pico de gallo is af en kan je even opzij zetten.
  2. Snijd dunne schijfjes van de radijsjes en jalapeño. Snijd ook de avocado in dunne plakken en partjes van de limoen.
  3. Verhit wat olie in de pan en voeg de vegetarische kip stukjes toe. Als je deze kort gebakken hebt kan je de Chicken Taco Kruidenpasta eraan toevoegen. Roer het geheel goed door en laat nog even op een laag vuurtje staan.
  4. Ondertussen verwarm je de tortillas per twee in een droge pan totdat deze wat opbollen en licht geroosterd zijn.
  5. Doe de tortillas in een tacohouder of leg ze op een bord. Tijd om de tacos te vullen! Begin met wat witte kool en vega kip, doe hier wat radijsjes en 2 plakjes avocado bij. Verdeel er wat pico de gallo over en naar smaak de jalapeño en wat extra koriander. Maak de tacos af met de Peach & Chili Salsa.

Tip
Probeer de tacos ook met de Tomatillo Salsa, super lekker en onze favoriet! Je kan ook zelf nachos erbij maken door de tortillas in acht stukken te snijden, in te smeren met wat olie en af te bakken voor zo’n 6 minuten op 200 graden in de oven. Prak een avocado met wat kruiden tot een guacamole en dippen maar!
De Next Mex productlijn is verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn.

Winactie
Zelf aan de slag met Next Mex producten van Santa Maria? Wij mogen 3 goed gevulde Next Mex pakketten weggeven zodat jij je eigen taco party kan houden binnenkort! Hoe je kans maakt op zo’n lekker pakket?
– Volg @88food en @santamarianl op Instagram en like de post van 22 april 2020.
– Laat onder de Insta post weten waarom jij of de persoon die je tagt het Next Mex pakket verdient.
– Wij maken de 3 winnaars bekend op maandag 26 april 2020 met een persoonlijk bericht en een Story.

Enjoy!

Liefs, Denise & Nick

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel onze eigen mening.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.