Oreo Pindakaas Chocolade Cakes

Het werd weer hoog tijd voor een lekkere guilty pleasure met Oreo’s dus toen we zagen dat ze Oreo koekjes met pindakaas hadden bij de Kruidvat kregen we een heerlijk idee! Samen met Kishen die jullie in onze eerste vlog hebben leren kennen gingen we aan de slag met de Oreo pindakaas chocolade cakes. Je kan deze chocolade cakes op twee manieren maken, de snelle manier is om een brownie bakmix te gebruiken voor het beslag en de tweede is onderstaand recept waarin je helemaal zelf het beslag maakt. De Oreo pindakaas chocolade cakes zijn gevuld met Oreo koekjes en laagjes pindakaas! Een erg lekkere combinatie en eigenlijk super Amerikaans. Je kunt de normale Oreo cookies gebruiken of zoals wij deden de normale afwisselen met een andere smaak variant zoals de pindakaas Oreo’s. Beide opties zijn om van te smullen! Serveer ze wanneer je bezoek hebt en je gasten zullen verrast zijn van de vulling. So let’s get to Oreo heaven and bake some of these delish chocolate cakes.

Oreo Pindakaas Chocolade Cakes

Voor: 12 Oreo pindakaas chocolade cakes

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo’s
  • 1 pot pindakaas (je hebt maar een klein beetje nodig)
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 83 gr ongezouten roomboter
  • 82 gr lichte basterdsuiker
  • 1,5 el bloem
  • 1/2 el cacaopoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Begin met het brownie beslag. Zet een pan op een laag vuurtje en smelt de boter, wanneer de boter gesmolten is voeg je de chocolade toe. Dit laat je al roerend smelten totdat het samen één mooi geheel is.

2. Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Meng de bloem, cacao en het zout en voeg dit aan het luchtige eimengsel toe. Voeg vervolgens ook de gesmolten chocolade toe en spatel alles door elkaar tot één homogene massa. Het beslag is klaar!

3. Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een muffinblik met muffinpapiertjes. Smeer nu 24 Oreo cookies in met een lekkere laag pindakaas. Doe in elk muffinpapiertje twee ingesmeerde Oreo’s op elkaar met de pindakaas laag naar boven. Als alle papiertjes gevuld zijn met de koekjes vul je ze met het beslag. Zorg dat de gestapelde koekjes helemaal omhult worden met het brownie beslag. Wanneer ze allemaal gevuld zijn kunnen de Oreo pindakaas chocolade cakes de oven in. Bak ze in zo’n 30 minuten af.

4. Eenmaal uit de oven laat je de chocolade cakes afkoelen en verwijder je het papiertje. De Oreo pindakaas chocolade cakes zijn klaar en je kunt van ze gaan genieten.

Oreo Pindakaas Chocolade Cakes

Oreo Pindakaas Chocolade Cakes

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.