Paddenstoelen Quiche met Parmaham

We eindigen deze maand met een heerlijke en herfstige paddenstoelen quiche. Want wat past er nou beter in het seizoen dan paddenstoelen? We vulden de quiche dan ook met lekker veel verschillende soorten paddenstoelen en gaven er een Italiaanse twist aan wat de taart extra lekker maakt. De paddenstoelen quiche met parmaham is super simpel om te maken en een volledige maaltijd. Het deeg maakten we niet zelf (kan natuurlijk wel) maar we gebruikten gewoon het fijne deeg van Tante Fanny. Toen de quiche in de oven stond ging er al snel een heerlijke lucht door het huis en we konden dan ook niet wachten om te proeven. Het eindresultaat was om te smullen en we aten hem bijna helemaal in één keer op met zijn tweeën. Kortom je weet wat je moet maken de volgende regenachtige zondag!

Paddenstoelen Quiche met ParmahamPaddenstoelen Quiche met Parmaham

Voor: 1 quiche Ø 24 cm

Bereidingstijd: 25 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 rol quiche & taartdeeg
  • 300 gr paddenstoelen mix
  • 1/2 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 takjes salie
  • 6 plakken parmaham
  • 2 mozzarella bollen
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • Zwarte peper
  • Tijm naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het deeg uit. Bekleed de springvorm met bakpapier en leg het deeg erin, druk het deeg mooi in de springvorm en zorg dat alle naden goed dicht gedrukt zijn.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook en salie (blaadjes van één takje) fijn. Snijd ook de paddenstoelen in kleine stukken. Verwarm een pan met wat olie en bak hier een paar minuten de paddenstoelen in. Bak na zo’n 3 minuten de ui, knoflook en salie mee voor twee minuten.
  3. Beleg de bodem van het deeg met vier à vijf plakken parmaham en klop de eieren los samen met de slagroom. Maak op smaak met peper.
  4. Verdeel nu de gebakken paddenstoelen over de ham. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel ook deze over het mengsel. Schenk de eieren met room eroverheen en scheur de ham en salie blaadjes in stukjes. Strooi deze over het geheel en vouw de deegrand naar binnen.
  5. Zet de paddenstoelen quiche in de oven en bak hem in 35 minuten goudbruin en gaar. Risp alvast wat tijm van het takje en strooi deze over de quiche wanneer deze uit de oven komt.

Paddenstoelen Quiche met Parmaham

Paddenstoelen Quiche met Parmaham

Eet smakelijk!

1 Comment

  1. Pingback: 9x MIJN FAVORIETE RECEPT VAN MEDEBLOGGERS! • VYELLA.NL

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *