Zomerse Parel Couscous Salade

Toen we laatst een weekendje in Rotterdam waren hebben we onder andere gegeten bij Jamie’s Diner. Denise had hier de superfood salade, deze smaakte erg lekker alleen waren sommige ingrediënten ietwat karig. Wel had dit ons geïnspireerd tot een heerlijke zomerse salade van parel couscous, avocado, mango en gegrilde mais. We hadden namelijk nog een pak parel couscous van Al’Fez staan uit de Foodybox dus de week erop zijn we meteen aan de slag gegaan. Het was wederom een warme dag dus we hadden extra veel zin in deze zomerse couscous salade. Het eindresultaat was dan ook super lekker en we gaan de salade zeker vaker maken.

Zomerse Parel Couscous SaladeZomerse Parel Couscous Salade

Voor: 4 porties
Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr parel couscous
  • 1,5 gekookte maiskolf
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 8 kleine, volzoete trostomaten
  • Feta
  • Verse koriander

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen (evt. meer)
  • 1 geperste knoflookteen
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Kook de couscous volgens de verpakking. Verhit ondertussen een grillpan.
  2. Smeer de maiskolven in met wat olie, peper en zout en gril deze in de pan totdat ze mooi gekleurd zijn. Daarna snijd je de mais van de kolven af.
  3. Schil de mango en snijd deze in blokjes. Snijd de avocado in plakjes en tomaten in partjes.
  4. Hak wat verse koriander fijn en maak de dressing door alle ingrediënten in een kom te mengen.
  5. Wanneer de parel couscous klaar en afgegoten is, doe je deze in een kom. Maak op smaak met de dressing en gehakte koriander.
  6. Verdeel de parel couscous over de borden en top de borden af met de tomaat, mais, mango en avocado.
  7. Als laatst verkruimel je nog wat feta over de couscous salade en maak het geheel af met nog wat gehakte koriander.

Zomerse Parel Couscous SaladeZomerse Parel Couscous Salade

Tip
Wij maakten de zomerse parel couscous salade verder op smaak door er nog wat vegetables spices van Nicolas Vahé over heen te strooien. Voor een lekkere crunch in de salade kan je er nacho’s bij eten, los of door er een paar grof overheen te kruimelen.

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.