Passion Fruit Lemonade

Bij het leuke zaakje Fauna & Flora in Lissabon dronken wij een lekkere limonade van passievrucht en basilicum. Het drankje stond daar op de kaart onder de naam Passion Fruit Cocktail. Waarschijnlijk omdat het er als een feestje uitziet want het bevat geen alcohol. Wij vonden het drankje zo lekker dat wij het meteen thuis hebben nagemaakt. Het recept voor deze passion fruit lemonade delen we natuurlijk met jou! Je maakt de lemonade simpel en de liefhebber kan er zeker een echte cocktail van maken met bijvoorbeeld een scheutje wodka.

Voor: twee glazen lemonade
Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden

 • 2 stuks passievrucht
 • 1 limoen
 • Verse basilicum
 • IJsblokjes
 • 200 ml water
 • 200 ml fijne suiker

Bereidingswijze

 1. Zet een steelpannetje met de suiker en het water op het vuur. Breng het geheel aan de kook. Roer af en toe door en zorg dat de suiker helemaal oplost totdat je een siroop hebt. Haal de siroop van het vuur en laat afkoelen.
 2. Neem twee gekoelde glazen. Lepel in elk glas een passievrucht uit.
 3. Was de limoen en snijd in vier partjes. Knijp in elk glas 1 partje uit.
 4. Schenk één eetlepel siroop in elk glas en eventueel meer als je van zoeter houdt.
 5. Vul de glazen met ijs en vul verder aan met water. Voeg nog wat verse basilicum blaadjes toe en een limoen partje. Doorroeren en de passion fruit lemonade is klaar om te serveren.

De siroop kan je in een flesje bewaren voor de volgende of andere drankjes.

Enjoy, Denise & Nick

2 Comments

 1. Erick juli 18, 2020 at 7:38 am

  Ziet er lekker uit! Wil het snel gaan proberen. Moet die 200 ml suiker echt in ml zijn of gaat het om grammen? Hoe dan ook lijkt het me wel veel voor twee glazen limonade.

  Reply
  1. 88 Food juli 18, 2020 at 5:52 pm

   Thanks Erick! Grammen inderdaad, je maakt er een suikersiroop mee en houdt inderdaad over wat je kan bewaren voor later of cocktails. In de limonade zelf gaat 1 eetlepel per plas of meer naar smaak.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.