Pavlova met Granaatappel & Blauwe Bessen

Na een voorgerecht en een hoofdgerecht komt er natuurlijk ook een dessert online voor de feestdagen! Een mooie pavlova met granaatappel, blauwe bessen en slagroom. De pavlova ziet er prachtig uit en zal dan ook zeker mooi staan op tafel tijdens het kerstdiner. Je gasten zullen verrast zijn! Terwijl het maken van een pavlova eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is en je het heel goed al van te voren kan bereiden. Zolang je de toppings maar vlak voor het serveren er pas op doet. Kortom de pavlova is een ideaal dessert voor tijdens de feestdagen. Lekker krokant van buiten en marshmallow zacht van binnen, bijna fluffy! Zoals je ziet hebben wij gekozen voor granaatappelpitten en blueberries maar je kan de pavlova toppen met wat je maar wilt. Houd het simpel of ga helemaal los met fruit, saus en chocolade tot je een geweldig feestelijke pavlova op tafel zet!

Pavlova met Granaatappel & Blauwe Bessen

Voor: 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 6 theelepels maizena
  • 1 theelepel witte azijn
  • 250 ml slagroom
  • 1/2 granaatappel
  • 100 gr blauwe bessen
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem 4 eieren en scheid deze zodat je alleen nog de 4 eiwitten hebt.
  2. Neem een vetvrije kom en klop de eiwitten tot zachte pieken. Pak het suiker erbij en voeg al kloppend de suiker toe aan de eiwitten totdat je het tot stijve pieken hebt geklopt en deze mooi glanst.
  3. Voeg nu de maizena door een zeef toe en vouw deze met een spatel door de eiwitten samen met de azijn.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier het eiwit op in een cirkel. Duw de zijkanten met een spatel aan zodat deze wat boller worden. Maak bovenop in het midden een kuiltje en strijk de pavlova verder glad. Ga met een lepel van onder naar boven langs de zijkanten helemaal rond om van die banen erin te krijgen.
  5. Zet de pavlova in de oven en zet daarna de oven direct op 120 graden. Laat de pavlova een uur lang in de oven staan.
  6. Ondertussen neem je de halve granaatappel en klop je met een pollepel de pitten eruit. Ook kan je alvast de slagroom kloppen. Wij hebben de slagroom niet gezoet omdat de pavlova ook al zoet is.
  7. Wanneer de pavlova uit de oven komt laat deze dan eerst helemaal afkoelen. Daarna decoreer je de bovenkant van de pavlova. Schep de slagroom in het kuiltje en strooi de granaatappelpitten en blauwe bessen erover. Maak het geheel af door er snowy poedersuiker over heen te strooien. De pavlova met granaatappel en blauwe bessen is klaar.

Pavlova met Granaatappel & Blauwe Bessen

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.