4x Piadina Ideeën

Samen met Pieter van Städler Made maakten wij lekkere vegetarische piadina’s from scratch. Deze bakten wij met zijn outdoor oven in een gezellige stadstuin vlakbij zijn werkplaats. Alle warme bereidingen deden we op of in de outdoor oven. Benieuwd naar dit toffe ding? Check dan ons vorige artikel waar we meer vertellen over Städler made en zijn product! In dit artikel vind je het recept voor het deeg en de verschillende piadina’s met onder andere kaas, gegrilde groentes en meer.

4x Piadina Ideeën

Ingrediënten

 • 125 ml melk
 • 500 gr bloem
 • 2 el olijfolie
 • 10 gr zout

Bereidingswijze

 1. Begin met de droge ingrediënten van het deeg en maak hier een ronde muur van op een schoon werkblad. Voeg nu de natte ingrediënten toe en maak familie tot er een egale massa ontstaat.
 2. Kneed het deeg zo’n 20 minuten. Mocht het gaan plakken, bestuif dan je werkblad met wat bloem.
 3. Maak nu gelijke bollen van het deeg en laat de deegbollen op kamertemperatuur vier uur rijzen.
 4. Wanneer de outdoor oven goed warm gestookt is, rol je de deegbol goed dun uit en prik je er wat gaatjes in. Hierdoor blaast het deeg zich niet op inde oven en krijg je geen bellen in je piadina.
 5. Houd de piadina goed in de gaten en draai hem regelmatig met de pizza-schep. Achterin de outdoor oven is het namelijk warmer dan voorin.
 6. Hoelang hangt af van de warmte in de outdoor oven en je ziet vanzelf wanneer de piadina af is.
 7. Tijd om te toppen! Check hieronder een aantal lekkere variaties.

Piadina met gegrilde paprika, artisjok & mozzarella

4x Piadina Ideeën

Deze variant serveerden wij als een pizza. Snijd een puntpaprika in ringen en grill deze in de pan met wat olie en zout. Top de open piadina met de gegrilde paprika, mozzarella, verse bladpeterselie, artisjok harten (uit pot) en geraspte parmezaan. Maak hem op smaak met zeezout en zwarte peper.

Piadina met gegrilde groentes, mozzarella & basilicum

4x Piadina Ideeën

Snijd een aubergine in plakken en een puntpaprika in ringen. Gril de groentes in de pan met wat olie en zout. Top de piadina met de gegrilde groentes, verse basilicum, mozzarella en geraspte parmezaan. Maak op smaak met wat zout en peper.

Piadina met geitenkaas, honing & walnoten

4x Piadina Ideeën

Dit is een zoete variant met de altijd goede combinatie van geitenkaas, honing en gebrande walnoten. Nog wat rucola er tussen en smullen maar!

Piadina met aubergine, ricotta & bladspinazie

Deze lekkere piadina is gevuld met ricotta (even op smaak maken met zout en peper), gegrilde aubergine, kort gebakken bladspinazie en wat mesclun sla. Eenmaal getopt is de piadina nog heel even terug de oven in gegaan, yum.

4x Piadina Ideeën

Omdat we die dag lekker buiten gebakken hebben en alles gewoon op gevoel en improvisatie hebben gedaan is het recept natuurlijk niet heel nauwkeurig. Dus laat je vooral inspireren en maak wat jij lekker vindt! Uiteraard heeft ook niet iedereen een outdoor oven maar je kan dit ook in je keukenoven maken.

Enjoy!

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.