Yes, tijd voor een nieuw zondags ontbijtje! Dit keer niet gemaakt door Denise maar door Nick die op een doordeweekse middag op het briljante idee kwam om bananenpancakes met pindakaas te maken. De pindakaas bananenpancakes zijn echt mega lekker en bevatten geen suiker en zuivel. Ideaal dus voor de healthfreaks die vaak wel van een goede lepel vol pindakaas houden! Wij gebruiken dan ook een 100% pindakaas dus zonder andere toevoegingen. De pindakaas bananenpancakes vullen goed en zijn eigenlijk lekker op elk moment van de dag oftewel het perfecte all day breakfast gerecht. Wij aten ze dan ook diezelfde avond nog nadat Nick ze gemaakt had. Mocht je nou niet van pindakaas houden, ook dan zijn ze het proberen waard. De pindakaas zorgt voor een super lekkere smaak zonder dat je door hebt dat het er in zit. Oh en warm zijn ze het lekkerst, verder kan je ze natuurlijk toppen met wat je maar wilt maar zonder iets smaken ze ook al top.
Voor: 5 pindakaas bananenpancakes
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 2 el pindakaas
- 98 gr havermout
- Snuf zeezout
Topping
- Dadelstroop
- Banaan
- Pure chocolade
Bereidingsgwijze
- Neem een beslagkom en pureer hier de bananen in met een vork.
- Maal de oats fijn met een keukenmachine en voeg deze samen met de pindakaas, eieren en zout toe aan de bananenpuree.
- Meng alles goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.
- Verwarm een pan met een scheutje kokosolie en bak hier de bananenpancakes in totdat ze gaar en mooi bruin zijn aan beide kanten.
- Snijd ondertussen een banaan in stukjes. Wanneer alle pancakes gebakken zijn top je ze met stukjes banaan, fijngehakte chocolade en drizzle je er wat dadelstroop over. Nu kan je de pindakaas bananenpancakes aan gaan vallen.
Enjoy!