Pizza Calzone

Afgelopen maandag hadden we zin in een pizza calzone! Dus kwam dat even mooi uit dat er in de zomer foodybox een vers pizzadeeg zat van Tante Fanny. Verder hadden we zo goed als alle ingrediënten in huis om de pizza calzone mee te vullen dus na een kleine boodschap konden we beginnen. We kozen om de pizza calzone te vullen met een rijke vulling van groente en vlees. In dit recept vind je geen kaas! Wat natuurlijk vaak wel op een pizza zit maar de kaas ga je zeker niet missen met deze heerlijke vulling. Het deeg is overigens echt top voor een kant en klare variant, het smaakt lekker en krijgt een mooie stevige korst na het bakken. Ook zit er geen gekke dingen in zoals kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. De pizza calzone is super goed gelukt en we hebben er van genoten. Alleen onze vouwskills moeten we nog wat verbeteren om zo’n mooie rand te vouwen in het deeg, haha.

Pizza Calzone

Voor: 1 pizza calzone
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • Halve rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 1 groene lombok
  • 1 kleine ui
  • 70 gr salami
  • 60 gr proscuitto
  • 3 à 4 el gezeefde tomaat
  • Oregano
  • Peper
  • Zout
  • Bloem

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan op het vuur met de gezeefde tomaat en maak deze op smaak met de zout, peper en oregano. Laat het iets inkoken zodat het wat dikker wordt. Dit is je pizzasaus.
2. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de champignons in partjes. Snijd de lombok in fijne ringen en de ui in halve ringen. Snijd ook het vlees in kleine stukjes, wij gebruikten plakken en sneden deze in blokjes.
3. Rol het deeg uit op de bakplaat en laat het bakpapier eronder zitten. Smeer de helft van het pizzadeeg in met de pizzasaus. Verdeel nu alle groenten en vlees over de ingesmeerde helft. Maak de randen een beetje nat met wat water en vouw de pizza dicht. Druk de randen goed aan, vouw de rand dicht en vorm er eventueel een mooi patroon in. Bestrooi de pizza calzone met wat bloem.
4. Bak de pizza af in de oven voor zo’n 15 minuten totdat de calzone mooi goudbruin is. De pizza calzone is klaar om open te snijden en op te eten!

Pizza Calzone

Pizza Calzone

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.