Pulled Chicken Buns

We vieren het de hele week maar vandaag zijn we echt jarig! Op 20 januari 2015 lanceerde we 88 Food en kwam de website online, dezelfde dag dat Nick ook jarig is dus sindsdien is het elk jaar dubbel feest op die dag. We kunnen het ons nog goed herinneren, de weken ervoor hadden we problemen met ons internet waardoor we erg creatief moesten zijn met de planning. Uiteindelijk was alles gelukt en konden we live gaan! Ook de pre launch die we dat weekend ervoor vierden was super gezellig en zeer geslaagd dus het was een fantastisch begin van 88 Food. Nu een jaar later kunnen we al op een hele hoop mooie dingen terug kijken en zijn we blij dat we de stap gezet hebben naar een gezamenlijke blog. Wij houden van lekker eten en alles eromheen en het is super om dat samen met elkaar te doen en er van te genieten! Daarom hebben we na de feestelijke kokostaart begin deze week en de lekkere traktatie voor jullie van gisteren vandaag weer een recept. Heerlijke steamed buns oftewel gua bao’s met pulled chicken die je redelijk snel en sowieso simpel maakt. We hebben de pulled chicken gemaakt in een soort spicy BBQ-saus en daarna lekker op de gestoomde buns gedaan met wat zoetzure wortel, komkommer, bosui en koriander. Kortom een zeer smakelijk broodje dat zowel als lunch of avondeten kan. De buns zijn trouwens verkrijgbaar bij toko’s zoals de Amazing Oriëntal of je maakt ze natuurlijk zelf, gaan wij ook nog een keer proberen!

Pulled Chicken Buns

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten + 35 tot 60 minuten suddertijd

Ingrediënten

Pulled chicken

  • 300 gr kipfilet
  • 300 ml passata di pomodoro
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 witte ui
  • 1 el honing
  • 1 el appelcider azijn
  • 1/2 el worcestersaus
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 2 tl mosterd
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Zwarte peper

Verder heb je nodig

  • Gua bao (steamed buns)
  • 50 gr wortel
  • 25 ml mirin
  • 25 ml sushiazijn
  • 1/4 komkommer
  • 1/4  bosui
  • Verse koriander

Bereidingswijze

  1. Zet een braadpan met wat olie op het vuur en snipper de ui. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erbovenuit. Roer even door en voeg vervolgens de passata, tomatenpuree, honing, azijn, worcestersaus, paprikapoeder, cayenne poeder, chili poeder, mosterd en wat zout en peper toe. Roer dit alles goed door en leg de kipfilets erin. Bedek ze helemaal met de saus en breng het geheel aan de kook.
  2. Zodra het begint te koken draai je het vuur laag en laat je de kip 35 tot 60 minuten sudderen.
  3. Was de wortel en rasp deze in julienne reepjes. Doe de wortel in een potje samen met de mirin, sushiazijn en een snufje zout. Dit kan je het beste een dag van tevoren al doen zodat alle smaken goed kunnen trekken.
  4. Snijd ondertussen ook alvast de bosui in dunne ringen en de komkommer in plakjes. Breng een pan met water aan de kook om de broodjes boven te stomen.
  5. De pulled chicken is klaar wanneer de saus is ingedikt en de kip gaar is. Deze kan je al een beetje uit elkaar trekken als je hem aanraakt met je pollepel. Doe de kip in een kom en trek hem daar verder uit elkaar met twee vorken, het bekende shredden. Wanneer de pulled chicken helemaal klaar is voeg je de saus uit de pan toe en mix je dit met de getrokken kip.
  6. Stoom de boa’s zo’n 10 minuten in een stoommandje boven het kokende water. Wanneer deze klaar zijn kun je ze beleggen met de pulled chicken, komkommer, bosui, zoetzure wortel en koriander. De pulled chicken buns zijn klaar.

Pulled Chicken Buns

Eet smakelijk!

2 Comments

  1. Elianne januari 20, 2016 at 1:13 pm

    Dit ziet er weer heerlijk uit! En opnieuw zo’n mooie foto 🙂 Ik vind jullie blog echt superleuk, dus ga vooral zo door!

    Reply
    1. 88 Food januari 21, 2016 at 2:31 pm

      Thanks, super om te horen! 🙂

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *