Pumpkin Spice Date Bars

Vandaag het recept voor mega lekkere dadelrepen oftewel pumpkin spice date bars. Deze bars stonden al een tijdje op ons to cook lijstje en eindelijk is het er van gekomen! Mede omdat we nu een keukenmachine hebben die de plakkerige dadels aan kan en niet er door vast loopt. Ook hadden we goede kwaliteit dadels liggen en er gewoon super veel zin in. De pumpkin spice date bars smaken echt overheerlijk met alle kruiden en crunch van de noten. Wij maken onze pumpkin spice altijd zelf omdat we alle benodigde kruiden hiervoor eigenlijk standaard in huis hebben en het super simpel is. Hieronder vind je dan ook het recept om zelf pumpkin spice te maken. Kortom deze bars moet je een keer gemaakt hebben en al helemaal geproefd hebben.

Pumpkin Spice Date Bars

Voor: 6 date bars

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten koeltijd

Ingrediënten

  • 15 dadels (ontpit)
  • 3 el amandelen
  • 2 el pecannoten
  • 2 el walnoten
  • 1 tl pumpkin spice
  • 1 tl vanille extract

Pumpkin spice

  • 3 el kaneelpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1,5 tl pimentpoeder
  • 1,5 tl gemalen kruidnagel

Bereidingswijze

1. Meng alle kruiden voor de pumpkin spice goed door elkaar en bewaar in een potje. Mocht je al pumpkin spice in huis hebben, sla dan deze stap over.

2. Maal de dadels met een keukenmachine tot het een soort puree is.

3. Hak vervolgens de noten grof of in ieder geval niet helemaal fijn.

4. Meng nu de dadelpuree met de pumpkin spice en vanille extract in een kom.

5. Doe de noten erbij en kneed het geheel goed door elkaar.

6. Bekleed iets van een bord met bakpapier en druk hier het mengsel op plat tot de dikte van je vinger. Vouw de rest eromheen en leg het plakkaat voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

7. Snijd gelijke repen uit het plakkaat en geniet van je pumpkin spice date bars. Bewaar de restjes in de koelkast om ze lekker later op te snoepen.

Pumpkin Spice Date Bars

Pumpkin Spice Date BarsEnjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.