Puntpaprika’s met Auberginecrème

Deze gevulde puntpaprika’s met auberginecrème zien er simpel uit maar smaken onwijs lekker. Het originele recept is afkomstig uit het kookboek ‘Simple Food’ van Sergie Herman. Wij gaven er onze eigen twist aan door het één en ander te veranderen aan het gerecht. Nog steeds is het, zoals de titel van het boek al zegt, een simpel recept. Toch zitten de puntpaprika’s bomvol smaak en zal je er iedereen mee verrassen! Bij Sergio valt dit gerecht onder het kopje jeugdsentiment in zijn boek omdat zijn oude souschef dit vaak maakte als personeelsmaaltijd. Voor ons is het een gevulde paprika deluxe. Het kookboek is trouwens echt een heel mooi boek waar we veel inspiratie uithalen en nog veel meer uit willen maken. Dus wanneer we weer een recept hebben dat we helemaal ons eigen kunnen maken dan zullen we die zeker met je delen. Voor nu kan je lekker eerst aan de slag met dit heerlijke recept voor gevulde puntpaprika’s met auberginecrème.

Gevulde Puntpaprika's met Auberginecrème

Voor: 3 personen

Bereidingstijd: 35 minuten + oventijd

Ingrediënten

  • 2 grote rode puntpaprika’s
  • 360 gr kippengehakt
  • 75 gr oesterzwammen
  • 100 gr basmatirijst (gekookt)
  • 50 gr feta
  • 4 gepelde tomaten
  • 2 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 witte ui
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1,5 tl korianderpoeder
  • Verse koriander
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Olijfolie

Auberginecrème

  • 1 aubergine
  • 1 knoflookteen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Ras el hanout
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergine en snij door de lengte doormidden.
  2. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid de vruchtvlees kant met ras el hanout, peper, zout en geperste knoflook. Schenk er wat olijfolie over en rooster de aubergine helften tot er een mooi korstje ontstaat. Wikkel ze nu in aluminiumfolie en pof ze verder. Wij hadden ze in totaal zo’n 45 minuten in de oven.
  3. Haal de aubergine helften eruit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Mix deze met de Griekse yoghurt en een scheut olijfolie. Maak op smaak met zout en peper.
  4. Was de paprika’s en snij ze door de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en maak op smaak met peper en zout. Doe ze nu 5 minuten in de oven op 180 graden.
  5. Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook en Spaanse peper fijn. Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg vervolgens het gehakt en de Spaanse peper toe. Kruid het geheel met de kardemom, kaneel, koriander, peper en zout. Roer door en bak het gehakt zo goed als gaar.
  6. Snij de oesterzwammen grof, voeg deze toe en laat meebakken. Schep de helft van de auberginecrème erbij, draai het vuur uit en meng het geheel. Voeg nu ook de gekookte rijst toe samen met de fijngesneden tomaten en gehakte verse koriander. Meng wederom grondig.
  7. Vul de puntpaprika’s royaal met het gehaktmengsel en kruimel er feta over. Schuif het geheel weer in de oven en laat 7 minuten bakken.
  8. Serveer de gevulde puntpaprika’s met auberginecrème en Griekse yoghurt.

Gevulde Puntpaprika's met Auberginecrème

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.