Rode Bieten Choco Muffins

Zoals beloofd in het artikel over onze Superjuicer zouden we nog een lekker recept plaatsen met het pulp dat je over houdt. Want het is zonde om de pulp weg te gooien, deze zit namelijk vol vezels en voedingsstoffen. Mega gezond dus en je kan er genoeg mee maken. Zo begonnen wij met crackers van de groentepulp, smaakten best goed maar waren niet lekker krokant. Volgende keer gaan we ze nog dunner uitsmeren zodat ze hopelijk dan wel crispy worden. Ook kan je er een groentebouillon van trekken die je vervolgens kan gebruiken als basis voor soep of in andere gerechten. Maar toen kwamen we opeens op het super goede idee om van de rode bieten (en een klein beetje wortel) pulp healthy muffins te maken! Dit pakte onwijs goed uit en de rode bieten choco muffins zin echt om van te smullen. Je maakt de muffins simpel en snel. De rode bieten choco muffins zijn suikervrij en zonder het eiwitpoeder ook lactose vrij. Geen juicer, rasp dan zelf de gekookte rode bieten. De moeite zal zeker beloond worden met het eindresultaat.

Rode Bieten Choco Muffins

Voor: 9 muffins

Bereidingstijd: 12 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 150 gr rode bieten pulp
  • 150 gr volkoren meel
  • 100 ml amandelmelk
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl eiwitpoeder
  • 2 el honing
  • 60 gr kokosolie
  • Snuf zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten met elkaar dus het volkoren meel, cacaopoeder, bakpoeder, eiwitpoeder en snuf zout.
  3. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar dus de amandelmelk, ei, geprakte banaan, honing en gesmolten kokosolie.
  4. Voeg nu beetje bij beetje het droge bij het natte terwijl je het goed doorroert. Zorg dat alles goed gemengd is met elkaar en voeg als laatst de rode bieten pulp toe. Meng deze er ook goed door heen en je muffinbeslag is af.
  5. Neem een muffinvorm en zet de muffinpapiertjes erin. Vul deze met het beslag tot net iets onder de rand.
  6. Bak de muffins in zo’n 25 minuten af in de oven. Daarna kan het smullen beginnen! Eigenlijk moeten ze even afkoelen maar warm smaken ze ook super lekker.

Rode Bieten Choco Muffins

Enjoy!

1 Comment

  1. Tori//Gringalicious augustus 19, 2016 at 11:05 am

    These lovely little muffins sound amazing! I think my breakfast is definitely decided for the weekend!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.