Scholfilet met Watermeloen & Biet

De scholfilet met watermeloen en biet is een zomers gerecht dat heerlijk smaakt. Het visgerecht is afgeleid van een gerechtje dat Nick regelmatig op zijn werk maakt. Nu het eindelijk mooi weer is werd het tijd voor een lekker en leuk zomers gerecht dus haalden we een schol bij de visboer en wat mooie zomerbieten en bundelzwammen in de winkel. De rest van de ingrediënten hadden we nog in huis! Mocht je zelf geen ciderazijn hebben of kan je deze niet vinden dan kan je ook andere azijn gebruiken in de dressing. De watermeloen heeft de hoofdrol in dit gerecht en combineert super met de andere ingrediënten. Grappig om te vertellen is dat we vroeger niet echt van biet hielden maar nadat we het een keer erg lekker in een restaurant hadden gegeten en de verschillende soorten proefden zijn we de biet gaan waarderen. De bietjes die we voor dit recept gebruikten waren trouwens echt heel lekker, we zaten er tussen het koken door al van te snoepen! Kortom de scholfilet met watermeloen en biet is een leuk en lekker gerechtje dat perfect is voor in de zomer.

Scholfilet met Watermeloen en Biet

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten kooktijd

Ingrediënten

  • 1 verse schol
  • 2 plakken watermeloen
  • 2 regenboogbieten (wij gebruikten gele biet en een wit/lichtroze biet)
  • 50 gr kleine bundelzwammen
  • 1/2 tl mosterd
  • Scheut olijfolie
  • Scheut ciderazijn
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Zonnebloemolie (om in te bakken)

Bereidingswijze

1. Doe de bieten in een pan met water en kook deze gaar in 40 minuten. Fileer de schol zodat je 4 mooie scholfilets hebt. Dit doe je door langs de middengraat te snijden en schuin onder de kop in te snijden. Hierna kan je de filet mooi van de graat af snijden. Je haalt vier filets uit één vis.

2. Snijd van een watermeloen 2 redelijk dikke plakken af en steek bij elk één rondje eruit. Gebruik de helft van het vruchtvlees van één plak om een watermeloen dressing te maken. Snijd van de rest kleine blokjes (brunoise).

3. Om de watermeloen dressing te maken doe je de watermeloen in stukjes in de blender. Voeg hier de mosterd, olijfolie en ciderazijn aan toe. Maak op smaak met peper en zout en blend het geheel tot een dressing. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel wat meer van iets toe.

4. Wanneer de bieten gaar zijn doe je ze in koud water en verwijder je de schil. Deze laat nu makkelijk los. Snijd van elke biet twee mooie dunne plakjes en snijd de rest brunoise.

5. Bak de scholfilets met een klein beetje peper en zout in de pan. Elke kant zal ongeveer 2 minuten nodig hebben. Bak ondertussen ook de bundelzwammen kort met wat peper en zout, mochten ze nog aan elkaar zitten snijd ze dan wel eerst los. Nu zijn we klaar om de borden op te maken! Plaats de rondjes watermeloen op de borden met daarnaast het schijfje gele biet en op de meloen het andere schijfje biet. Leg de scholfilet half op het meloen rondje en leg het tweede filetje ernaast. Meng in een kommetje de bieten en meloen brunoise en maak deze aan met de watermeloen dressing. Verdeel het mengsel over de filets en leg er wat paddenstoeltjes op. Doe nog wat dressing over het gehele gerecht en klaar is de scholfilet met watermeloen en biet.

Tip

Check youtube voor een filmpje over hoe je een schol moet fileren dan zul je zien hoe simpel dat eigenlijk is of je laat het je visboer doen.

Scholfilet met Watermeloen en Biet

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.