Slowjuicen met de SuperJuicer + Recept

Wie ons al langer kent weet dat wij niet van frisdrank houden, gewoonweg omdat we het niet zo lekker vinden. Wel zijn wij theeliefhebbers (ook ijsthee) en houden we van lekkere sapjes en smoothies. We wilden dan ook al heel lang een juicer hebben om zelf sapjes te maken en om bijvoorbeeld groente restjes te verwerken #nowaste, haha. Wij waren dan ook super blij toen we hoorden dat we van SuperJuicer een juicer kregen om te reviewen! Dus toen het apparaat eenmaal binnen kwam zijn we dat weekend gelijk aan het slowjuicen geslagen en maakten we een lading energizers van onder andere rode biet, wortel en gember en lekkere wortel-appelsapjes. Het recept voor de energize sapjes zullen we hieronder na de review met je delen. Wij kunnen alvast verklappen dat we de SuperJuicer een erg fijne sapmachine vinden en het een heerlijke aanwinst in onze keuken is.

Slowjuicen met de SuperJuicer + Recept

SLOWJUICEN

De SuperJuicer is makkelijk in elkaar te zetten wanneer je hem voor het eerst gaat gebruiken. Er zijn eigenlijk maar twee kleine dingetjes waarop je moet letten om de sapmachine goed te laten werken. Dat is of het rode rubbertje onderaan het persvat gesloten is en of de twee witte pijltjes naar elkaar wijzen zodat het persvat goed aangesloten is op de motorbasis. De gebruiksvriendelijkheid is dan ook top en iedereen kan dit zonder dat het mis gaat. De slowjuicer heeft ook een automatisch beveiligingssysteem waardoor de motor zichzelf uitschakelt wanneer de schroef vastloopt, de motor te warm wordt of onderdelen niet goed aangesloten zijn. Wanneer alles goed aangesloten is kunnen we beginnen met juicen!

Slowjuicen met de SuperJuicer + Recept

De vulopening is niet heel groot dus zorg dat groente en fruit in kleine stukken is gesneden. Grote pitten en zaden alvast verwijderen en natuurlijk al het fruit en groente even wassen. Begin met 1 stukje groente of fruit in de vulopening en zet dan pas de sapmachine aan. Doe de stukken er één voor één in en laat de machine het rustig verwerken, gebruik de stamper alleen wanneer er wat vast zit in de vulopening. Bij ons ging het eigenlijk gelijk goed en we hadden het meteen door. Onze sapjes waren dan ook erg goed gelukt en we konden na het slowjuicen gelijk genieten van een heerlijk sapje.

ONDERHOUD

De SuperJuicer is simpel schoon te maken door de onderdelen te demonteren die je aan het begin ook in elkaar moest zetten. Je kan hem het beste gelijk schoonmaken na gebruik zo voorkom je hardnekkig vuil. Je krijgt een schoonmaakborstel meegeleverd bij de machine. Verder kan je de onderdelen goed met de hand wassen of gewoon in de vaatwasser op een koud programma. Houdt er wel rekening mee dat veelvoudig gebruik van de vaatwasser de levensduur van onderdelen kan verkorten. Op de SuperJuicer zelf heb je twee jaar garantie en op de motor 10 jaar.

SUPERJUICER

De sapmachine is niet enorm groot waardoor hij goed in je keuken past. Ook is het een redelijk mooi apparaat om te zien, helemaal wanneer je hem geplaatst hebt en de pulp- en sapkan opbergt in een keukenkastje. De juicer doet alles op een laag toerental van 43 rpm daarbij zit een dubbele persschroef waardoor je het hoogst haalbare sap uit je groente en fruit kan halen. Naast sapjes kan je nog veel meer maken zoals smoothies, soepen en zelfs tofu. Met het pulp dat je overhoudt kan je verschillende dingen maken zoals crackers, bouillon en spreads. Binnenkort zullen we dan ook aan de slag gaan met het pulp en zullen deze recepten met je delen.

Kortom wij vinden het een erg fijn apparaat en zijn er heel blij mee. Mocht je ook interesse hebben in een SuperJuicer volg ze dan op Facebook en Instagram. Daarbij hebben wij ook een leuke kortingscode van 10% voor je! De code is ’88food’ en geldt tot en met 31 augustus 2016. De SuperJuicers met juicy pakketten hebben een startprijs van 179,- meer hierover en overige informatie vind je op hun website.

So juice up your life!

Slowjuicen met de SuperJuicer + Recept

ENERGIZER JUICE RECEPT

Voor: 3 à 4 sapjes

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 3 wortels
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 4 selderij stengels
  • 2,5 cm gember

Bereidingswijze

  1. Was de groenten en het fruit. Snijd alles in kleinere stukken en stop alles stuk voor stuk in de slowjuicer.
  2. Bewaar het pulp in de koeling of vriezer voor een ander recept. Schenk het sap uit de kan in flesjes en geniet van je energizer juice.

Slowjuicen met de SuperJuicer + Recept

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.