Smokey Mushroom Tacos

Afgelopen zondag was het heerlijk weer en we hadden zin in Mexicaans. Aangezien ik sowieso al een leuk recept wilde maken voor op de blog kwam ik al snel op deze lekkere tacos uit! Zoals je ziet zijn ze ook nog eens helemaal vegetarisch en zelfs vegan als je de juiste soft tacos gebruikt. De guacamole maakten we natuurlijk zelf want dat is het lekkerst. De smokey mushroom tacos zijn ook ideaal voor doordeweeks want je hebt de Mexicaanse maaltijd in no time bereidt. De champignons zorgen voor het vleesgevoel en de pittige, rokerige smaak komt van de chipotle sauce. De smokey mushroom tacos smaken echt super door alle ingrediënten bij elkaar! Natuurlijk aten we er lekker wat nachos bij die we ook in de overige guacamole konden dippen.

Smokey Mushroom Tacos

Voor: 6 smokey mushroom tacos
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 6 soft tacos
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 45 gr wortel julienne
  • 1 flinke hand verse bladspinazie
  • 1 knoflookteen
  • 2 tl chipotle sauce (bijv. van La Morena)
  • Komijnpoeder
  • Olijfolie
  • 1 verse limoen
  • Pickled onions (recept vind je hier)
  • Pickled jalapeños (uit pot)
  • Verse koriander
  • Guacamole

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steeltjes van de spinazie en snijd ze over de lengte doormidden. Doe de spinazie in een mengkom samen met een scheut olijfolie en limoensap van een partje. Meng het geheel goed en zet opzij.
  2. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in dikke stukken. Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak hier de champignons in. Voeg na een paar minuten de uitgeperste knoflook en komijnpoeder naar smaak toe. Als laatst doe je de chipotle sauce erbij. Roer goed door en bak het geheel nog een paar minuten.
  3. Grill de soft tacos in een grillpan of rechtstreeks boven het vuur van het gasfornuis.
  4. Tijd om de tacos te vullen! Begin met een laag guacamole waarna je de gemarineerde spinazie en wat julienne gesneden wortels erop doet. Vervolgens doe je de gebakken champignons erop en maak je de tacos af met jalapeños, pickled onions en verse koriander. Serveer eventueel lekker met wat nachos en extra guacamole om te dippen.

Smokey Mushroom TacosSmokey Mushroom Tacos

Eet smakelijk!

BewarenBewarenBewarenBewaren

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.