Spaanse Bloemkoolrijst met Chorizo & Gamba’s

Laatst hadden we zin in paella maar dat werd hem niet omdat we die dag niet alle ingrediënten konden krijgen. Dat het herfst is en dit meer een zomergerecht is maakten ons niet eens zoveel uit. Toen herinnerden we ons het lekkere Spaanse éénpansgerecht arroz con chorizo y gamba, net wat eenvoudiger om te maken en hier konden we wel alle ingrediënten voor halen. Als twist gingen we voor bloemkoolrijst, wat uiteindelijk enorm goed uitpakten. De Spaanse bloemkoolrijst met chorizo en gamba’s is dan ook super lekker en simpel gemaakt. Alleen het snijwerk kost wat tijd maar ook dat is eigenlijk zo gedaan. Kortom een heerlijk gerecht dat op de chorizo na nog gezond is ook en je doet terug denken aan Spanje. Het recept voor paella houden jullie dan ook te goed van ons.

Spaanse Bloemkoolrijst met Chorizo & Gamba's

Spaanse Bloemkoolrijst met Chorizo & Gamba's

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 witte ui
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 180 gr chorizo
  • 275 gr gamba’s
  • Zonnebloemolie
  • Gemalen kurkuma
  • Gemalen nootmuskaat
  • Gedroogde peterselie
  • Snuf zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • Verse koriander

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Doe een scheut olie in de pan en fruit hier de ui en paprika in aan. Pers na een paar minuten de knoflook er boven uit, roer door en laat even meebakken. De ui en paprika mogen niet verkleuren.
  2. Snijd de chorizo in stukjes en doe deze in de pan. Snijd de tomaat in blokjes en doe deze samen met de bloemkoolrijst in de pan erbij.  Kruid het geheel met zout, peper, kurkuma, nootmuskaat en peterselie en roer alles goed door.
  3. Doe de gamba’s erbij en roerbak het geheel totdat de gamba’s gaar zijn. De Spaanse bloemkoolrijst met chorizo en gamba’s is klaar om geschept worden. Serveer met wat verse koriander voor wat extra kleur en smaak.

Spaanse Bloemkoolrijst met Chorizo & Gamba's

¡Que aproveche!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *