Sparkling Blackberry Cocktail

De kerst is voorbij en dat betekent dat het over een paar dagen 2017 is! Wij hebben een heerlijke kerst gehad met familie en vrienden en houden oud & nieuw dit jaar rustig. Tijdens de kerst serveerden we wel alvast onze sparkling blackberry cocktail, waar iedereen erg van genoot. Geslaagd drankje dus en een perfecte cocktail voor oudejaarsavond. Je maakt de sparkling blackberry cocktail namelijk met cava (of andere bubbels mocht je dat lekkerder vinden). Verder is het drankje licht zoet en fris van smaak met een mooie roze/rode kleur. Het takje tijm zorgt net even voor een extra feestelijke touch en smaakbeleving. Kortom een heerlijke cocktail om mee te proosten.

Sparkling Blackberry CocktailSparkling Blackberry Cocktail

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + koeltijd

Ingrediënten

  • 1 fles cava
  • 80 ml bramen + extra bramen
  • 80 ml water
  • 80 ml fijne suiker
  • Verse tijm

Bereidingswijze

  1. Doe de bramen, water en suiker in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Roer af en toe door en druk de bramen iets wat plat. Laat de siroop nog even een minuutje verder pruttelen.
  2. Schenk de siroop door een zeef in een maatbeker en laat de siroop nu goed afkoelen.
  3. Neem vier glazen en haal al drukkend een takje tijm langs de rand. Doe twee bramen in elk glas en een takje tijm. Schenk een eetlepel siroop in en vul het glas aan met de cava.

Sparkling Blackberry Cocktail

Tip

Wanneer je de cocktail zoeter wilt maken, schenk je meer siroop in. Naast dat het takje tijm er leuk uitziet is het ook lekker voor de smaak. Haal af en toe nog een keer de tijm langs de rand, als het goed is ruik je dit direct.

Cheers en een happy new year!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.