Sparkling Honey Roasted Pear Cocktail

Een bubbel kan altijd en helemaal wanneer er wat te vieren valt! Dus met de feestdagen inzicht en de verjaardag van Denise leek het ons tof om weer een lekkere cocktail met cava te maken. Heb je liever champagne of prosecco kan dat natuurlijk ook. Geïnspireerd op de tijd van het jaar maakten wij een sparkling honey roasted pear cocktail en niet zo maar peren maar met stoofperen! Deze smeerden we helemaal in met honing en kruiden waarna we de stoofperen roosterden in de oven. Na de peren ook nog gepureerd te hebben heb je de cocktail in een handomdraai gemaakt. Van de perenpuree houd je, net als ons, waarschijnlijk over en dat is zeker geen probleem want de puree smaakt super lekker!

Sparkling Honey Roasted Pear Cocktail

Wij houden van mooi servies, het kan je gerecht of drankje net dat extra’s geven. Wij serveerden de cocktail dan ook in onze mooie glazenset van Ferm living. Deze set hebben we al een tijd en wilden het graag een keer op de foto zetten met een recept. De ribbels geven een mooi detail en de glazen zijn mondgeblazen. Elke glaasje is net iets anders, heel tof en ze zijn ook nog eens stapelbaar!

Sparkling Honey Roasted Pear CocktailSparkling Honey Roasted Pear Cocktail

Voor: 1 karaaf
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 6 stoofperen + 1 peer
  • 2 el honing
  • 1 el balsamico azijn
  • 1/4 tl kaneel
  • Snufje gemalen nootmuskaat
  • 2 el appelsap
  • 1 fles cava
  • Verse tijm

Benodigdheden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de stoofperen en snijd deze in kwarten.
  2. Meng in een kom 2 eetlepels honing, balsamico, kaneel en nootmuskaat met de peren.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de honing peren over. Smeer er eventueel nog wat van het honingmengsel overheen.
  4. Rooster de stoofperen in de oven voor zo’n 25 minuten en laat afkoelen.
  5. Doe de peren in de blender met 2 eetlepels appelsap en pureer tot 1 geheel.
  6. Doe de helft van de perenpuree in een grote kan samen met een fles cava en eventueel meer honing naar smaak. Speel zelf met de hoeveelheid perenpuree voor de smaak en dikte.
  7. Snijd een peer in schijfjes en pluk wat takjes tijm.
  8. Schenk de glazen in met de sparkling honey roasted pear cocktail en maak het drankje af met wat schijfjes peer en een takje tijm.

Sparkling Honey Roasted Pear Cocktail

Tip
De hoeveelheid van de ingrediënten is een basis, wij hebben het recept op smaak en gevoel gemaakt. Dus speel daar mee en maak wat jij het lekkerst vindt. Voor een wat sterkere cocktail voeg je een scheut wodka toe en het feest kan beginnen!

Cheers!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.