Sparkling Pomegranate Cocktail

Happy New Year! Samen met twee andere koppels organiseren we één keer in de maand een etentje met een leuk thema. Dit doen we onder de toepasselijke naam the Dinner Club en gisteren was het weer tijd voor onze Dinner Club-date. Ditmaal natuurlijk met het thema New Year! Iedereen maakte wat lekkere kleine gerechtjes die we daarna op smulden. Wij maakte onder andere een sprankelend aperitief om op het nieuwe jaar te proosten met onze vrienden, de mooie en vooral lekkere Sparkling Pomegranate Cocktail! De geur die uit het pannetje komt wanneer je de siroop maakt ruikt echt heerlijk. De Pomegranate Cocktail is een feestelijk welkomstdrankje of heerlijk aperitief voor op een feestje of tijdens het diner.

01_cava_03Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

  • 1 fles cava
  • 200 ml granaatappelsap
  • 1/4 granaatappel pitjes
  • 6 rozemarijn takjes

Bereidingswijze

1. Doe de granaatappelsap met de pitjes en twee rozemarijn takjes in een pannetje. Breng dit aan de kook en laat het geheel iets wat inkoken. Na zo’n 10 minuten haal je de pan van het vuur en giet je de siroop in een glas. Zorg dat deze goed is gekoeld wanneer je de cocktail wilt gaan maken en serveren.

2. Neem vier mooie glazen en verdeel hier in de siroop en granaatappel pitjes. Zorg wel dat je de meegekookte rozemarijn takjes eruit hebt gehaald. Vul de glazen aan met de gekoelde cava en steek in ieder glas een vers rozemarijn takje. De sprankelende cocktails zijn klaar om te serveren!

Sparkling Pomegranate Cocktail

Cheers!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.