Sunday Breakfast // Chia Pudding met Granola & Blauwe Bessen

Vandaag een heerlijk ontbijtje dat je met wat goede voorbereidingen zo gemaakt hebt op de ochtend zelf. De chia pudding met granola en blauwe bessen smaakt super en is ook nog eens mega gezond. Chia pudding stond al een tijdje op onze to-cook lijst en is eigenlijk heel simpel om te maken. Ook granola wilden we al een hele tijd graag zelf een keer maken dus ook die hebben we gelijk erbij gemaakt. Een hele pot vol, waar we zeker een week mee vooruit kunnen. De granola bestaat onder andere uit havermout, amandelmeel, pitten en noten. Erg lekker voor in je yoghurt, op je oats of zoals wij dit keer deden op de chia pudding. Hierdoor krijg je een lekkere crunch. Kortom alles lekker homemade, simpel en heerlijk van smaak. Normaal zijn we niet zo van het chia zaad (vogelvoer) maar in de vorm van zo’n pudding is het wel erg lekker en gaan we het zeker vaker maken. De granola ook trouwens waarvoor we het recept van Ellen als basis hebben gebruikt, thanks!

chia pudding met granola en blauwe bessen

Voor: 2 personen + extra granola

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd en nachtje koeltijd

IngrediΓ«nten

  • 4 el chia zaad
  • 1 cup amandelmelk
  • Agave siroop
  • Blauwe bessen
  • 125 gr havermout
  • 75 gr amandelmeel
  • 25 gr kokosvlokken
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr paranoten
  • 25 gr pompoenpitten
  • 25 gr zonnepitten
  • 1 volle tl kaneel
  • 1,5 volle tl cacaopoeder
  • 50 gr dadelstroop
  • 4 el water

Bereidingswijze

  1. Neem een jar of kom en doe hier de vier eetlepels chia zaad in. Schenk de amandelmelk erbij en voeg naar smaak wat agave siroop toe om het wat zoeter te maken. Roer het mengsel door en dek het af. Zet het mengsel in de koelkast voor minimaal drie uur, wij maken het de avond van tevoren en laten het lekker een nachtje staan.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Leg de havermout, amandelmeel, kokos, noten en pitten op het bakpapier. Meng het door elkaar en verdeel het over de hele bakplaat.
  4. Strooi nu de kaneel en cacaopoeder eroverheen en drizzle de dadelstroop erover. Schep als laatst de vier eetlepes water eroverheen en schuif het geheel de oven in voor zo’n 15 Γ  20 minuten. Haal het om de vijf minuten uit de oven en schep het mengsel om zodat het niet aanbrandt.
  5. Wanneer de granola mooi goudbruin is haal je de bakplaat uit de oven en kan je de granola af laten koelen. Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot zoals een weckpot.
  6. Haal de chia zaad uit de koelkast en verdeel het over twee jars. Top het af met wat schepjes granola, verse blauwe bessen en kokosvlokken. De chia pudding met granola en blauwe bessen is klaar.

chia pudding met granola en blauwe bessen

chia pudding met granola en blauwe bessen

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *