Sunday Breakfast // Zoete Aardappel Pancakes

Zoals we al eerder vertelden is Denise begonnen met een lifestyle challenge van haar crossfit vereniging. Dat betekent sporten en gezond eten, een beetje volgens de Paleo wijze. Maar ook dan kan je nog steeds lekker eten en dat bewijst ze maar weer met deze heerlijke zoete aardappel pancakes met kokosroom en passievrucht. Een heerlijk ontbijtje dat ook perfect als lunch gegeten kan worden. Dit recept is super simpel om te maken wanneer je het met enige voorzichtigheid doet. Want de pancakes kunnen snel uit elkaar vallen wanneer je ze te groot maakt of te snel omdraait. De zoete aardappel puree maak je natuurlijk gewoon door de bataat te koken en daarna te pureren. Voor dit gerecht hoef je verder niks aan de puree toe te voegen. De smaak van de kokosroom en passievrucht gaan erg mooi met de pancakes samen en het is dan ook een ontbijtje om van te smullen!

Zoete Aardappel Pancakes

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr zoete aardappel puree
  • 4 eieren
  • Snuf zeezout
  • 2 el kokosroom
  • 2 passievruchten

Bereidingswijze

  1. Neem de afgekoelde zoete aardappel puree en doe deze in een kom samen met de eieren en wat zout. Mix dit goed door elkaar tot een luchtig geheel.
  2. Verwarm wat kokosolie in de pan op  middelvuur en schep een klein hoopje van het beslag in de pan. Wij maakten kleine ronde pancakes omdat deze makkelijker om te draaien zijn en niet snel zullen breken. Bak ze aan elke kant een paar minuten totdat de pancakes mooi gekleurd en gaar zijn.
  3. Doe de pancakes op een bord en schep er wat kokosroom op. Dit kan je heel simpel zelf maken door een blik kokosmelk een nachtje in de koelkast te zetten. Je zal zien dat de room boven op het vocht ligt en je het er zo af kan scheppen.
  4. Snijd de passievruchten door midden en schep het vruchtvlees over de kokosroom en de zoete aardappel pancakes. That’s it.

Zoete Aardappel Pancakes

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.