Surinaamse Linzensoep

Hierbij het eerste Surinaamse recept op 88 Food en meer zullen er volgen want met de Surinaamse linzensoep als binnenkomer komt Kishen ons af en toe helpen met koken! Binnenkort zullen we hem uitgebreid aan jullie voorstellen en voor wie onze vlog heeft gezien kent hem al van gezicht. Kishen is dus Surinaams en houdt net als ons van lekker eten en koken, zo hebben wij laatst deze heerlijke maaltijdsoep gemaakt die ideaal is voor in de herfst. Het was toen ook een erg regenachtige dag. Nadat we die middag de Surinaamse linzensoep hadden gemaakt bakte we ook heerlijke Oreo pindakaas cakejes (recept staat al online!). Bij de linzensoep aten we nasi en kouseband, dit kan je zowel naast als in je soep eten. Natuurlijk stonden er verschillende potjes sambal op tafel en hadden we die heerlijke Oreo pindakaas cakejes als dessert. Kortom een gezellige dag waarna we lekker hebben zitten smullen met zijn allen!

Surinaamse linzensoep

Voor: 4 tot 6 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr rode linzen
  • 2 liter water
  • 4 knoflooktenen
  • 1 witte ui (groot)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el komijnzaad
  • Klontje roomboter
  • Verse bladpeterselie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

1. Spoel de linzen en breng een pan met water aan de kook. Doe hier hier de linzen in en zorg dat ze net onder water staan. Laat het geheel koken op hoog vuur. Wanneer de eerste linzen boven water komen te staan voeg je een flinke klont boter toe. Roer dit door de linzen en vul de pan aan met kokend water tot alles weer onder een laag water staat. Vanaf nu op zacht vuur laten sudderen tot de linzen uit elkaar vallen. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

2. Maak de soep nu op smaak met zout, peper en het bouillonblokje. Ondertussen rooster je het komijnzaad en maal je deze fijn in een vijzel. Fruit ook de ui en knoflook aan in een pan en voeg dit samen met de komijn toe aan de soep. Roer het geheel goed door en proef of het op smaak is.

3. Draai het vuur uit en pureer de soep glad met een staafmixer. De soep dikt snel in helemaal wanneer die afkoelt, wil je hem wat vloeibaarder voeg dan wat extra water toe. Snijd nog wat verse peterselie fijn en doe dit in de soep. De Surinaamse linzensoep is klaar.

Surinaamse linzensoep

Njang sweetie!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.