Sweet Chili Salmon Skewers

Aan het weer is het nog niet te zien maar het is lente! Dat betekent dus ook bijna zomer en dat inspireerde ons op het volgende recept. Sweet chili salmon skewers, die ook perfect op de barbecue te bereiden zijn. We hadden namelijk een mooi stuk zalmfilet gehad van Denise haar vader en waren gevraagd door Vedgla om een grill gerecht te ontwikkelen voor hun. Vedgla is het merk van het stoere schort met lederen accent dat je ziet op de foto. We vonden het gerecht zo geslaagd dat we dit recept natuurlijk ook op onze blog wilden delen, bij deze dus! Die avond hebben we heerlijk gegeten. Bij de zalmspiesen maakten we namelijk nog wat gewokte noedels met verse groente, jammie.

Sweet Chili Salmon SkewersSweet Chili Salmon Skewers

Voor: 4 salmon skewers
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr verse zalmfilet
  • 2 limoenen
  • 5 bosuien
  • 1 cup sweet chili saus
  • Sesamzaad, geroosterd
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Verse koriander
  • Sesamolie
  • Plantaardige olie (optioneel)

Bereidingswijze

1. Verwijder de huid van de zalm en snijd in gelijke blokjes. Doe de zalmblokjes in een kom en maak op smaak met zout en peper. Voeg nu een flinke scheut sweet chili saus toe (ongeveer een cup). Meng het geheel en laat even staan.
2. Ondertussen rooster je wat sesamzaad en snijd je de bosui in ongeveer halve vinger lengte.
3. Rijg de zalmblokjes op de spiesen met twee bosuitjes ertussen. Dus zalmblokje, bosui, zalmblokje, bosui en zo verder bij elke spies.
4. Verhit een grillpan en smeer in met een klein beetje olie en grill hierin de sweet chili salmon skewers totdat ze gekleurd zijn en een mooi grill lijntje hebben. Of bereid de salmon skewers op de barbecue.
5. Leg de gegrilde zalmspiesen op een plank en strooi er fijngesneden koriander en sesamzaad over. Besprenkel met vers limoensap en sesamolie naar smaak. Serveer de sweet chili salmon skewers met limoenpartjes en extra sweet chili saus.

Sweet Chili Salmon Skewers

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *