Tacos met Krekels & Guacamole

Ja je leest het goed, een recept met krekels! Het leek ons leuk om te gaan experimenteren met het eten van de toekomst zoals zeewier en insecten. Deze krekels kochten we bij toeval in Utrecht, waar een start-up dit stond te promoten op Centraal. Na het geproefd te hebben namen we gelijk een zakje mee. Ze zouden ons nog recepten mailen maar we hebben niks ontvangen dus zijn we zelf aan de slag gegaan met de krekels. Het eindresultaat is een lekkere taco met guacamole en crunchy krekels. Ideaal als een Mexicaans voorgerechtje of als hoofdgerecht wanneer je meerdere tacos per persoon serveert met wat nachos en guacamole erbij. Wij vonden het in ieder geval lekker en het is niet zo extreme als sprinkhanen dus goed om mee te beginnen wanneer je nieuwsgierig bent naar insecten! Wij zijn erg benieuwd wat jullie vinden van ons insectengerecht. ūüôā

Tacos met Krekels & Guacamole

Krekels en insecten in het algemeen zijn een goede eiwittenbron en hebben genoeg voedingswaarde. De smaak is een beetje notig. Verder moet je het gewoon een keer proeven en niet denken aan hoe je het kent als rondvliegend insect. Je denkt ook niet aan een door de modder rollend varkentje bij het eten van bacon, haha.

Tacos met Krekels & Guacamole

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 18 minuten

Ingredi√ęnten

  • 10 gr krekels
  • 2 soft tacos
  • 1 knoflookteen
  • 1/4 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • Bosje lente-ui
  • Chilipoeder
  • Zout
  • Guacamole (ons recept vind je hier)

Bereidingswijze

1. Maak de guacamole, dek deze af en zet hem even opzij.

2. Snijd de rode ui in ringen en de tomaat in stukjes. Snijd nu de lente-ui en zet een pan met wat olie op het vuur.

3. Fruit in de pan de lente-ui aan en pers de knoflook erboven uit. Voeg nu de krekels toe en maak op smaak met chilipoeder en zout. Bak alles een paar minuten.

4. Verwarm de tacos op volgens de verpakking en smeer deze royaal in met guacamole. Beleg de tacos daarna met de tomaat, rode ui en de gekruide krekels. Eventueel wat koriander erop en klaar!

Tacos met Krekels & Guacamole

¬°Buen provecho!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.