Telor Boemboe Bali

Vandaag een lekker Indisch recept uit het nieuwe kookboek van Danny Jansen genaamd ‘Zoals alleen oma dat kan’. Telor Boemboe Bali oftewel Balinees ei is een heerlijk vegetarisch gerecht van Oma Betty waarin kruiden en vooral de rode pepers het gerecht maken. Bij ons in de familie noemen we het sambal goreng telor en maken het wat anders maar het pittige ei gerecht blijft hoe dan ook favoriet en verschijnt altijd weer op onze rijsttafels. Het is dan ook รฉรฉn van onze favoriete gerechtjes en telor boemboe Bali is eigenlijk heel simpel te bereiden en ook nog eens een gerecht dat je snel kan maken!

Het Indische kookboek is trouwens echt heel leuk, mooie foto’s en veel lekkere recepten waarvan we er zeker meer gaan maken. Maar we beginnen dus met het Balinese ei, telor boemboe Bali.

Telor Boemboe Bali

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediรซnten

  • 4 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode peper
  • 1 tomaat
  • 1 tl laos (gemalen)
  • 1,5 tl sambal oelek
  • 2 el gula djawa (palmsuiker)
  • 2 duan djeroek poeroet (limoenblad)
  • 50 ml water
  • 50 ml kokosmelk
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel de eieren. Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook en rode peper fijn.
  2. Maal de ui, knoflook, peper en laos tot een fijne boemboe in de keukenmachine of op de oude manier in een vijzel.
  3. Verhit nu een pan op het vuur met wat zonnebloemolie en bak hierin de boemboe samen met de sambal, gula djawa en djeroek poeroet voor zo’n 2 minuten. Voeg de hele eieren en het water toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Zet het vuur nu wat lager en laat het geheel inkoken tot de saus iets wat gebonden is. Schenk nu de kokosmelk erbij en roer het geheel door.
  5. Haal nu de eieren eruit en snijd deze door midden. Presenteer de pittige saus op een bord of schaal en leg de halve eieren er mooi in. De telor boemboe Bali is klaar.

Telor Boemboe Bali

Selamat makan!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.