The Ultimate Breakfast Croissant

Verse croissants in de morgen zijn sowieso al lekker en helemaal als ze ook nog eens gevuld zijn met heerlijk beleg. Deze ultimate breakfast croissant is dan ook gevuld met heel veel lekkers zoals fluweelzacht roerei, crispy bacon, gesmolten kaas, tomaat en spinazie. Als dat niet klinkt als een ideaal zondags ontbijtje dan weten wij het ook niet. Met zo’n gevulde croissant kan je natuurlijk alle kanten op daarom zijn we eigenlijk nog maar rustig begonnen. Mochten jullie denken van “yes dit was super lekker, we willen nog een variant van de ultimate breakfast croissant” dan horen we het graag!

The Ultimate Breakfast Croissant

Voor: 2 croissants

Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten

 • 2 verse croissants
 • 2 à 3 eieren
 • 4 plakjes bacon
 • 4 plakjes cheddar (echte, niet die plastic variant)
 • 1/2 tomaat
 • Handje gewassen bladspinazie
 • Olie

Bereidingswijze

 1. Snijd de croissants doormidden en verdeel de spinazie over het onderste gedeelte.
 2. Klop de eieren los in een kom en verwarm wat olie in een pan. Giet het ei erin en blijf aldoor roeren. Garen de eieren te hard, haal dan de pan van het vuur. We willen natuurlijk een fluweelzacht roerei. Wanneer het ei net licht gaar is draai je het vuur uit en verdeel je het roerei over de spinazie.
 3. Bak ondertussen in een andere pan de bacon krokant. Verdeel de cheddar over de bacon in de pan zodat deze smelt of gebruik een gasbrandertje om de kaas te smelten. Leg de bacon met kaas op het roerei.
 4. Snijd nu wat plakjes van de tomaat en leg deze op de kaas. Het bovenste kapje van de croissant erop en aanvallen maar. Zout is niet nodig, wel kan je eventueel wat zwarte peper over het ei doen.

The Ultimate Breakfast Croissant

The Ultimate Breakfast Croissant

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.