Toast met Avocado & Geitenkaas

Vandaag weer een lekker en gezond recept van Denise, een heerlijke toast met avocado, geitenkaas en een gepocheerd ei. Een ideaal ontbijtje voor in het weekend of lekker als lunch en helemaal niet moeilijk. Want met het volgende trucje in het recept kan iedereen een ei pocheren!

Doordeweeks ontbijten wij altijd met oats en sojamelk, meestal met kokosrasp erdoorheen maar op zondag maken we vaak lekkere ontbijtjes. De ene keer uitgebreider dan de andere keer en deze smakelijke creatie komt van Denise met een aantal van haar favorieten ingrediënten.

01_toast_avocado_2

Voor: 1 persoon

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 1 sneetje volkorenbrood

• ½ eetrijpe avocado

• 4 plakjes tomaat

• 1 ei

• Klein handje geitenkaas

• Roomboter

• Zout

• Peper

Bereidingswijze

1. Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Ondertussen bekleed je een klein schaaltje met vershoudfolie, vet de folie in met olijfolie. doe hier het ei met een hele dooier in. Haal de vier hoeken van de folie naar elkaar zodat het een zakje vormt om het ei en draai het dicht. Strik het zakje goed dicht met een stukje folie. Wanneer het water kookt doe je het zakje in het water zo’n 3 à 4 minuten. Daarna haal je het eruit en doop je het gelijk in koud water. Je gepocheerde ei is klaar!

2. Smelt wat roomboter in een pan en toast je brood er om en om in.

3. Doe de avocado op het brood en verdeel het door het te prakken. Maak het op smaak met zout en peper.

4. Beleg de toast met de plakjes tomaat en verkruimel de geitenkaas er over heen. Haal het gepocheerde ei uit het zakje en leg deze erop, nog een klein beetje zout en peper er over en smullen maar!

01_toast_avocado

Mocht je niet van geitenkaas houden dan kan je ook feta gebruiken of een andere witte zachte kaas.

Wat ontbijten jullie meestal?
Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.