Zelf hebben we eerder een chocolate mud cake gebakken met de Afrikaanse Amarula likeur. Nog nooit eerder een cocktail meegemaakt, nu wel! Want in de foodybox die wij laatst ontvingen van Kroon op het Werk zat een mooie fles van hun nieuwe smaak; Vanilla Spice. De cream likeur kent tonen van vanille, gember en de marula vrucht. Heerlijk voor na het diner, puur of gemixt. Dat laatste deden wij en maakten er een Vanilla Spice Espresso Martini van. Simpel om te maken, mooi om te zien en verrassend lekker om te drinken! So shake that African spirit.
Voor: 1 vanilla spice espresso martini
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten
- 40 ml Amarula Vanilla Spice
- 20 ml wodka
- 30 ml espresso
- IJsblokjes
- Koffieboontje
Bereidingstijd
- Zet een kopje espresso en vul je shaker met ijsblokjes. Schenk 30 ml van de espresso in je shaker. Deze kan je gewoon warm erbij schenken.
- Voeg nu ook de Amarula en wodka toe aan de shaker en shake het geheel stevig tot er een frostlaagje ontstaat.
- Schenk de cocktail uit in een mooi martini glas en garneer met een koffieboontje, cheers!
Liefs, Denise & Nick