Vegetarische Quinoa Burger

Wij houden erg van lekkere hamburgers en maken ze dan ook regelmatig thuis. Deze vegetarische burger van zwarte bonen en quinoa is dan ook ontstaan tijdens een zondags burger experiment! Uiteindelijk smaakte de vegetarische quinoa burger erg lekker en aten we hem met wat zoete aardappel friet en truffelmayonaise. Wij hebben voor de toppings avocado, gegrilde paprika en gorgonzola gebruikt en als saus een lekkere geroosterde knoflookmayonaise met peper. Bij de eerste poging viel de burger uit elkaar tijdens het omdraaien. Nick was namelijk het eitje vergeten om de burger te binden, haha! Maar poging twee lukte en het eindresultaat smaakte goed, misschien nog wat finetunen de volgende keer maar de vegetarische quinoa burger is zeker een plekje waard op de blog!

Vegetarische Quinoa Burger

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediรซnten

  • 2 broodjes
  • 1 puntpaprika + 20 gr
  • 100 gr gorgonzola
  • 1/2 avocado
  • 212 gr zwarte bonen
  • 20 gr quinoa
  • 1/2 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ei
  • 2 tl komijn
  • 22 gr broodkruim
  • Scheutje tabasco
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Zout

Bereidingswijze

1. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden en snijd deze stukken weer horizontaal door midden zodat je vier gelijke stukken hebt. Doe de paprika stukken in een kom en marineer ze hierin met olijfolie, citroensap en wat zout. Snipper alvast het ui en snijd de knoflook en 20 gr paprika fijn.
2. Kook de quinoa zo’n 10 minuten in 100 ml water. Neem een kom en prak hierin de uitgelekte en afgespoelde zwarte bonen. Voeg vervolgende het ui, de knoflook, paprika, quinoa, tabasco, broodkruim, ei, komijn en zout toe en meng het geheel goed door elkaar. Vorm van het mengsel twee gelijke burgers.
3. Gril de gemarineerde puntpaprika’s tot ze mooi gaar zijn en je het velletje eraf kan trekken. Bak nu ook je burgers in een pan met wat olijfolie. Terwijl je de burgers bakt gril je ook alvast je broodjes kort. De burgers zijn klaar als ze mooi bruin zijn aan beide kanten.
4. Snijd nu de avocado in stukjes en beleg hiermee de broodjes. Leg hierop de burger met daarop de plakken gorgonzola. Smelt de kaas met een gasbrandertje en leg hier de paprika op. Nog wat geroosterde knoflookmayonaise erop en klaar is je vegetarische quinoa burger!

Vegetarische Quinoa Burger

Tip
Geroosterde knoflookmayonaise kan je gemakkelijk zelf maken door je knoflook in de oven te roosteren en dit te mengen met (zelfgemaakte) mayonaise. Wat zwarte peper erbij en klaar!

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.