Veggie Carpaccio

Afgelopen kerstavond vierden we het gezellig thuis met zijn tweeën, muziekje op, lekker koken, wat cadeautjes en daarna Netflix. Heel chill! Qua koken gingen we niet al te moeilijk doen maar gewoon lekker en simpel. In de supermarkt hadden we mooie eetbare bloemen gevonden en in plaats van deze in een salade te gebruiken maakten we een heerlijke vegetarische carpaccio van verschillende bieten, rettich, wortel en de eetbare bloemen. De veggie carpaccio zag er prachtig uit (hij verscheen al op Instagram) en smaakten heerlijk! Dus dat recept verdient zeker een plekje op de blog. Over de veggie carpaccio ging natuurlijk vers geraspte Parmezaan net als bij de traditionele carpaccio. Laat je de kaas weg dan kunnen ook veganisten genieten van deze heerlijke veggie carpaccio. Bieten zijn bij ons trouwens erg populair geworden in het afgelopen jaar en behoren nu bijna tot onze favorieten groentes. Vooral die mooie gekleurde bieten! Hadden we vroeger niet kunnen denken en al helemaal onze ouders niet. Kortom het recept voor een heerlijke veggie carpaccio van biet, rettich. komkommer en wortel.

Veggie Carpaccio

Voor: 2 tot 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten kooktijd

Ingrediënten

 • 3 gekleurde bieten (zoals oer-, chioggia-, en rode biet)
 • 1/4 rettich
 • 1/4 komkommer
 • 1 wortel
 • Bosje eetbare bloemen
 • Parmezaanse kaas
 • 2 el olijfolie
 • 2 el sushiazijn
 • 1 tl appelcider azijn
 • Zeezout

Bereidingswijze

 1. Begin met het koken van de bieten. Kook deze 20 minuten in een pan met water, heb je grote bieten kook ze dan 30 minuten.
 2. Ondertussen was je de wortel, rettich en komkommer. Snijd deze in dunne plakjes met een mandoline. Breng een pan met licht gezout water aan de kook en blancheer de wortel en rettich. Kook deze ongeveer 2 minuten en leg ze daarna in een bakje ijskoud water.
 3. Ook kan je alvast de vinaigrette maken door de olijfolie, sushiazijn en appelcider azijn door elkaar te mengen. Proef of de dressing naar smaak is en voeg eventueel meer toe van de olie of azijn.
 4. Als het goed is kun je na het koken gemakkelijk de schil van de bieten afhalen. Wanneer je dat gedaan hebt snijd je ook de bieten in dunne plakjes met een mandoline.
 5. Verdeel de groente plakjes over de borden en bestrooi ze licht met zout. Verdeel nu ook de eetbare bloemen over de veggie carpaccio en rasp er een paar stukjes Parmezaan over. Drizzle wat dressing over de carpaccio en de veggie carpaccio is klaar.

Maak de veggie carpaccio helemaal af met nog wat geroosterde pijnboompitten en wat blaadjes rucola (niet te veel!).

Veggie Carpaccio

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.