Veggie Rainbow Spring Rolls

Afgelopen maart hebben we ons zelf uitgedaagd door de hele maand lang plantbased te eten. Dit beviel ons best goed en ging ons ook vrij gemakkelijk af. Vanwege gezondheidsvoordelen hebben we er dan ook voor gekozen om voortaan 80/20 plantbased te eten. Anyway mocht je dit interessant vinden en hier meer over willen weten dan kunnen wij bij genoeg interesse er best een persoonlijk artikel over maken. Maar je bent vast benieuwd naar deze mega lekkere en mooie rainbow spring rolls! Terwijl ons huis steeds meer transformeert tot een tropisch vakantiehuisje en met het heerlijke weer wilden we een lekker, kleurrijk gerecht maken. Al snel kwamen we op deze jammie spring rolls vol kleurrijke groentes, cashewnoten en zoete aardappel noedels. Als sausje maakten we een licht pittige pindasaus van onder andere kokosmelk. Kortom de zomer op je bord!

Veggie Rainbow Spring Rolls

Veggie Rainbow Spring Rolls

Voor: 5 veggie rainbow spring rolls
Bereidingstijd: 30 minuten

IngrediΓ«nten

  • 4 rijstpapier vellen
  • 100 gr zoete aardappel noedels (of rijstnoedels)
  • 3 gekleurde wortelen (paars, geel en oranje)
  • 4 gekleurde radijzen (roze, geel, paars en wit)
  • 1 Chioggia biet
  • 1 gele biet
  • 1/2 komkommer
  • Paksoi
  • Rode kool
  • Pickled onions
  • Handje ongezouten cashewnoten
  • Verse koriander
  • Eetbare bloemen (optioneel)

Pickled onions

  • 1 middelgrote rode ui
  • 3 tl rijstazijn
  • 1 kleine gedroogde chili
  • Water
  • Agave siroop
  • Zout
  • Zwarte peper

Veggie Rainbow Spring Rolls

Veggie Rainbow Spring Rolls

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui in halve ringen en kook ondertussen 500 ml water. Doe de uiringen in een zeef en schenk het gekookte water erover heen. Laat de uiringen uitlekken.
  2. Meng daarna de uiringen met de rijstazijn, agave siroop naar smaak, snuf zout en peper en de chili in een weckpotje. Laat dit een paar uur staan, wij maakten het de dag van te voren.
  3. Kook de noedels volgens de verpakking en rooster de cashewnoten.
  4. Snijd de bieten in dunne plakjes met de mandoline en rasp de wortels in fijne slierten. Snijd de komkommer over de lengte in repen die in de spring roll passen. Snijd ook de rode kool fijn of koop voorgesneden rode kool. Was de paksoi en snijd de bladeren door midden na het verwijderen van de harde steeltjes.
  5. Vullen maar! Maak een rijstvel vochtig en vul deze met de biet, peen, noedels, paksoi, rode kool, komkommer, radijs, cashewnoten, koriander en pickled onions. Rol de spring roll dicht en herhaal dit tot je ze allemaal gemaakt hebt. Let op de volgorde van je vulling zodat wanneer je hem dicht rolt de spring roll er mooi uitziet.
  6. Serveer de veggie rainbow spring rolls met een lekker sausje om in te dippen. Wij maakten een satesaus van onder andere kokosmelk, sambal en 100% pindakaas met stukjes.

Veggie Rainbow Spring Rolls

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *