Volkoren wraps met Falafel & Veggies

De volkoren wraps met falafel en veggies zijn nou een mooi voorbeeld van hoe simpel je wat lekkers kan maken met producten die je nog in huis hebt. Zo heb je een goedkope maaltijd en hoef je er niet eens de deur voor uit. Volkoren wraps kosten in de supermarkt namelijk al snel 2 euro of meer en voor falafel geldt hetzelfde. Plus voor de echte health freaks onder ons weet je nu ook precies wat er in gaat omdat je het zelf maakt. De volkoren wraps met falafel zijn dan ook een simpel, lekker en gezond gerecht dat je verder kan toppen met wat je maar wilt. Zo hadden wij nog veel groenten in huis en hebben dus onder andere gegrilde courgette, tomaatjes, verse kruiden en een fris sausje van avocado gebruikt voor op de tortilla wraps. Het smaakte verrassend lekker en daarom willen we dit recept graag met jullie delen.

Volkoren wraps met Falafel & Veggies

Voor: 2 à 3 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 25 minuten rusttijd

Ingrediënten

Wraps

  • 200 gr volkorenmeel
  • 125 ml water
  • 2 el plantaardige olie
  • Snuf zeezout

Falafel

  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 1 witte ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 eieren
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • Verse peterselie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Overige

  • 1/2 courgette
  • 6 cherrytomaatjes
  • Handje frisée
  • 1 avocado
  • 1 stengel bosui
  • Limoensap
  • Verse munt

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de wraps in een kom. Kneed dit goed door tot je een deegbal hebt en laat het deeg afgedekt rusten (een klein half uurtje).
  2. Maak kleine balletjes van het deeg en rol ze goed dun uit. Bestuif je werkbank met bloem tegen het plakken. Bak de wraps ongeveer een minuut per kant zonder olie in de pan en klaar.
  3. Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn. Fruit deze in een pan met wat olie aan. Giet het vocht uit het blik kikkererwten en dep de kikkererwten droog.
  4. Doe de droge kikkererwten in een kom samen met de aangefruite ui en knoflook. Voeg hier ook de eieren, koriander en komijn aan toe. Voeg naar smaak peterselie, peper en zout toe en meng het geheel met de staafmixer tot een grof mengsel.
  5. Maak gelijke balletjes van het mengsel en druk deze iets wat plat. Zet een pan met wat olie op het vuur en bak hier in zo’n 10 minuten de falafel in. Keer ze regelmatig om tot dat ze mooi goudbruin gebakken zijn aan alle kanten.
  6. Ondertussen pureer je de avocado met munt, limoensap, peper en zout naar smaak tot een fris sausje.
  7. Snijd in de lengte mooie dunne plakken van de courgette en gril deze in een pan met wat olie, peper en zout. Snijd de tomaten in partjes en de bosui in ringen. Was de frisée en zorg dat je mooie losse blaadjes hebt.
  8. Nu alles klaar is kunnen we de volkoren wraps gaan beleggen! Smeer wat avocado-saus op de wraps en beleg deze met gegrilde courgette, frisée, falafel en cherrytomaatjes. Strooi er wat bosui overheen en de volkoren wraps met falafel en veggies zijn klaar.

Volkoren wraps met Falafel & Veggies

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.