Watermeloen Gazpacho

Wat zijn we aan het genieten van een heerlijke zomer! Met dit warme weer hebben we ’s avonds dan ook niet altijd zin om te koken of in een zware maaltijd. Wel al lekker een paar keer gebarbecued op onze nieuwe grill, vet chill! Vaak met iets van een salade erbij of een lekkere en koele gazpacho. Nou ontvingen we in de Foodybox een aantal oranje paprika’s dus daar wilden we een gazpacho mee gaan maken. Niet zomaar een gazpacho, maar een echte zomerse watermeloen gazpacho! De oranje paprika is dan ook perfect voor dit recept omdat deze subtieler van smaak is en bordevol vitamine c zit. Oftewel met dit koude soepje krijg je op een lekkere manier heel veel gezonde dingetjes binnen!

Watermeloen Gazpacho

Voor: een flinke kan vol
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 watermeloen (iets meer / iets minder ligt aan de grootte)
  • 1 oranje paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 jalapeño peper
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Verse munt (optioneel)

Toppings

  • Feta
  • Komkommer
  • Rode ui
  • Kiemen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd ook deze grof samen met de jalapeño.
  2. Doe dit samen in een blender en mix het geheel. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze toe. Mix het geheel nog een keer tot tomatenpuree.
  3. Snijd de watermeloen in stukken en voeg deze toe aan de blender. Mix het geheel tot een gladde soep. Past alles niet in je blender dan moet je het in delen mixen. Schenk de gazpacho in een grote kom.
  4. Maak de watermeloen gazpacho op smaak met olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper. Roer deze ingrediënten erdoorheen en blijf tussendoor proeven tot je tevreden bent.
  5. Snijd nog wat fijne blokjes van een komkommer en een rode ui. Vul een aantal glazen met de gazpacho en garneer met verkruimelde feta, blokjes komkommer en ui. Eventueel nog wat kiemen erop en fijn gesneden munt en de watermeloen gazpacho is klaar om te serveren.

Watermeloen Gazpacho

Tip

Laat de watermeloen gazpacho een nacht in de koelkast staan, hierdoor trekken de smaken beter in. Geef een frisse twist aan je gazpacho door wat verse munt mee te mixen in de blender.

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.