Wild Zwijn met Pastinaak en Tomatenzuurkool

Herfst betekend ook dat het wildseizoen begint, nu hebben wij eigenlijk nog nooit met wild gekookt dus wilde we dat graag een keer doen! Toen we een recept van Ramon Beuk met wild zwijn tegen kwamen wisten we wat we wilden gaan maken. Wild zwijn met pastinaak en tomatenzuurkool. We namen zijn recept als basis en pasten het naar onze smaak aan. Zo gebruikten wij bijvoorbeeld pastinaak in plaats van aardappel, wel waren we heel benieuwd naar zijn tomatenzuurkool. Normaal is zuurkool niet echt ons ding maar op deze manier leek het ons lekker. Uiteindelijk werd het wild zwijn met pastinaak en tomatenzuurkool echt een heerlijk wild gerecht dat perfect past in de herfst! We vonden het echt super lekker, vooral de saus ook. Misschien zielig voor Timon dat hij het nu zonder Pumba moet doen maar wij vonden de wild zwijn medaillons erg lekker smaken. Kortom een geslaagde eerste keer en zeker een reden om vaker met wild aan de slag te gaan!

Wild Zwijn met Pastinaak en Tomatenzuurkool

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 6 wild zwijn medaillons
  • 500 gr pastinaak
  • 500 gr zuurkool
  • 125 gr tomatenpuree
  • 1,5 witte uien
  • 2 knoflooktenen
  • 3 laurierblaadjes
  • 350 ml wildfond
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml rode port
  • Handje verse peterselie
  • Handje verse bieslook
  • Roomboter
  • Olie
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

1. Maak de pastinaken schoon en schil ze, snijd de pastinaken in gelijke stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook hier de pastinaken in 10 minuten gaar waarna je ze afgiet en op smaak brengt met zout en peper. Zet de gekookte pastinaken even apart met een deksel op de pan.

2. Ondertussen snipper je de uien en snijd je de knoflook fijn. Fruit deze kort aan in een pan zonder dat ze gaan kleuren. Bewaar 1/3 in een schaaltje en doe de rest in een andere pan. Verhit nu het ui-mengsel opnieuw en voeg de helft van de tomatenpuree erbij samen met de laurierblaadjes. Als dit alles kort verhit is en de smaken lekker vrijkomen voeg je de zuurkool toe. Roer snel door en blus het af met de witte wijn en de helft van de wildfond. Breng de tomatenzuurkool op smaak met zout en peper en laat op een laag vuurtje verder pruttelen met de deksel erop.

3. Ondertussen heb je ook de wild zijn medaillons op smaak gemaakt met zout en peper en op kamertemperatuur laten komen. Neem de pan waarin je de eerste keer de uien hebt gebakken en verwarm deze met wat roomboter en olie. Bak hierin het vlees mooi bruin aan beide kanten, houd het vlees regelmatig in beweging tijdens het bakken. Haal ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie zodat ze daarin mooi verder garen.

4. Neem nu weer dezelfde pan en bak hierin opnieuw het ui-mengsel dat je apart hebt gehouden. Voeg de overige tomatenpuree toe en blus dit af met rode port. Laat het geheel inkoken. Voeg nu ook de overige wildfond toe en laat het opnieuw inkoken. Giet het daarna in een hoge kom waarin je het kan pureren met de staafmixer. Giet de saus weer terug in de pan en verwarm het op een laag vuurtje. Snijd grof wat peterselie en bieslook en voeg dit toe aan de saus. Draai gelijk het vuur uit zodat de kruiden hun smaak behouden. Leg het vlees in de saus.

5. Alles is klaar, tijd om de borden op te maken. Begin met de tomatenzuurkool, doe daar op de gekookte pastinaak en leg daar vervolgens de wild zwijn medaillons op. Schenk er wat saus over en strooi er eventueel nog wat verse bieslook over. Het wild zwijn met pastinaak en tomatenzuurkool is klaar.

Wild Zwijn met Pastinaak en Tomatenzuurkool

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.