Witte Asperges met Zalm & Witte Wijnsaus

Wij weten niet waarom maar zodra de eerste witte asperges weer verkrijgbaar zijn krijgen we zin om ze te eten! Misschien omdat het gewoon een mooi lokaal seizoensproduct is. Ook dit jaar was het meteen feest en werden we zelfs verrast met een aspergebox van het Nederlandse Asperge Centrum en Kroon op het Werk, thanks guys! Toevallig hadden we ook net verse zalm in huis dus zagen wij een lekker gerecht voor ons ontstaan. Van beide was nog wat over en daar hebben wij de volgende dag een heerlijke pasta van gemaakt. Rijk gevuld met zalm, witte asperges en champignons in een roomsaus. Dus laten we aan de slag gaan met het witte goud en hopelijk kunnen wij je een beetje inspireren met ons recept!

Witte Asperges met Zalm & Witte Wijnsaus

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • 2 zalmmoten (met vel, drooggedept)
  • 400 gr aardappelpartjes met schil
  • Provençaalse kruiden
  • Zonnebloemolie

Voor de saus

  • 2 eieren
  • 1 grote sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 150 ml droge witte wijn
  • 125 ml Alpro Cuisine (of crème fraîche)
  • 50 gr Flora Plant boter (of roomboter)
  • Verse bieslook
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren voor de saus hard en breng een pan licht gezouten water aan de kook. Ondertussen was je de witte asperges en schil je deze met een dunschiller. Snijd het harde kontje eraf.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en marineer de aardappelpartjes in wat olie met de Provençaalse kruiden. Bak de aardappels in zo’n 25 minuten.
  3. Kook de asperges ongeveer 8 minuten en laat ze daarna 20 minuten in de pan nagaren met het vuur uit.
  4. Neem een nieuwe pan en verhit deze met wat olie. Snipper de sjalot en fruit deze aan. Pers de knoflook erbij en roer door. Voeg nu de wijn toe en breng aan de kook. Laat dit inkoken tot de wijn bijna helemaal verdampt is.
  5. Hak ondertussen de eieren fijn en wat bieslook. Schenk nu de Alpro Cuisine in de pan, roer door en laat even indikken.
  6. Roer de fijngehakte eieren erdoor en klop klontje voor klontje de boter door de saus. Maak op smaak met zout en peper en roer er kort voor het serveren de bieslook doorheen.
  7. Bak de zalm op de huid met wat olie in de pan. Vervolgens bak je ook de andere kant kort zodat ook deze kan kleuren. Je kan zelf bepalen hoe rauw of doorbakken je de zalm van binnen wilt.
  8. Neem twee verwarmde borden en leg hier de zalmmoten op met de witte asperges. Drapeer de saus er mooi overheen en maak af met wat verse bieslook en zwarte peper. Serveer de overige saus en de gebakken aardappeltjes los in een schaal of kom erbij.

Eet smakelijk!

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.