Zoete Aardappelkoekjes met Courgette

Deze zoete aardappelkoekjes met courgette zijn super om eens mee af te wisselen. In plaats van de Hollandse aardappelen, vlees en groente maak je nu lekkere aardappelkoekjes met een stukje vlees of vis erbij! We zijn op het idee gekomen omdat we de laatste tijd wat gezonder zijn gaan eten en deze zoete aardappelkoekjes met courgette passen daar perfect bij. In het recept gebruiken we maismeel mocht je dat niet hebben dan kan je natuurlijk ook een andere meelsoort gebruiken. Bij ons viel het eerste koekje een beetje uit elkaar bij het bakken maar al snel lukte ze en bleven ze heel. Wanneer je die handeling eenmaal door hebt is het dan ook een simpel recept om te maken. Kortom deze zoete aardappelkoekjes met courgette zijn leuk, lekker en gezond en ook een ideaal tussendoortje.

Zoete Aardappelkoekjes met Courgette

Voor: 12 – 14 aardappelkoekjes

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

 • 500 gr zoete aardappels
 • 1 courgette
 • 2 knoflooktenen
 • 3 eieren
 • 100 gr maismeel
 • 2 tl oregano
 • Zout
 • Peper
 • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Was de courgette en schil de zoete aardappels. Rasp de courgette en aardappels met een grove rasp. Doe de geraspte aardappels en courgette in een theedoek en knijp alles bij elkaar. Draai de theedoek dicht en pers er zoveel mogelijk vocht uit.

2. Doe het rasp mengsel in een kom en pers de knoflook erboven uit. Voeg de eieren en oregano toe en maak op smaak met zout en peper. Schep alles door elkaar en voeg nu ook het maismeel toe. Meng ook het meel erdoorheen, het mengsel is nu iets wat plakkerig en niet te droog.

3. Verhit in een pan een laagje zonnebloemolie van een halve cm. Schep met een lepel hoopjes van het mengsel in de pan en druk deze een beetje plat. Laat ze zo’n 3 minuten bakken en draai ze om zodat ook de andere kant mooi goudbruin kan bakken. Zorg dat je ze niet te kort bakt aan het begin anders vallen ze uit elkaar bij het omdraaien! Herhaal dit totdat je alle zoete aardappelkoekjes met courgette gebakken hebt. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en klaar zijn de aardappelkoekjes!

Zoete Aardappelkoekjes met Courgette

Eet smakelijk!

2 Comments

 1. Pingback: Tips wanneer je kind niet wilt eten - TwenteNannies

 2. Pingback: Tips wanneer je kind niet wil eten - TwenteNannies

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.