Zoete Aardappelsoep + Naan Tosti

Het is nog steeds erg koud buiten dus wat is er dan lekkerder dan thuis komen en een heerlijk warm kopje soep eten met een lekker broodje erbij. Voor lunch of als avondeten want de onderstaande zoete aardappelsoep is een ideale maaltijdsoep. Samen met de naan tosti een perfect duo dat jou weer lekker opwarmt en je honger stilt. De soep is ook goed vegetarisch te maken, laat gewoon de spekjes weg en vervang de kippen- door groentebouillon. Wij vonden het in ieder geval lekker, een mooi gerecht voor de koude dagen!

Zoete Aardappelsoep + Naan Tosti

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr. zoete aardappels
  • 200 gr. prei
  • 1 ui
  • 600 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 200 gr. spekreepjes
  • 2 el. Mosterd
  • Scheut olie
  • Verse bieslook
  • 4 mini-naans
  • 2 rode uien
  • 150 gr. Feta
  • 2 el. Balsamicoazijn
  • Handje rucola
  • Gedroogde tijm

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en was de prei en zoete aardappels. Gebruik alleen het witte van de prei en snijd dit in halve ringen, snijd de aardappels in blokjes.
  2. Kook alvast wat water voor de kippenbouillon in een waterkoker. Zet een pan op het vuur en verhit hierin de olie. Fruit de ui aan en voeg daarna de prei en aardappels toe en roerbak alles.
  3. Giet het water bij het bouillonblokje en voeg dit toe aan de pan met zoete aardappels en prei. Voeg nu ook de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten koken tot de zoete aardappels zacht zijn.
  4. In de tussen tijd snijd je alvast de 2 rode uien in halve ringen. Fruit deze in een pannetje met olie aan en voeg wat tijm eraan toe. Schenk de balsamicoazijn erbij en breng het aan de kook. Laat het geheel even stoven totdat zo goed als alle balsamicoazijn is opgenomen door de ui ringen.
  5. Snijd de naans door midden en beleg deze met het ui mengsel, de rucola en dunne plakjes feta. Leg ze even apart totdat de soep klaar is.
  6. Zet het vuur onder de soep uit en pureer de soep met een staafmixer. Bak ondertussen ook de spekreepjes uit in een droge pan en snijd alvast de bieslook fijn. Zet de contactgrill aan of zet een grillpan op het vuur en grill de naan tosti’s.
  7. Nu is alles klaar! Schenk de soep in een kom, strooi wat uitgebakken spekjes en bieslook erover en snijd de tosti schuin doormidden. Dat wordt smullen!

Zoete Aardappelsoep + Naan Tosti

Eet smakelijk!

2 Comments

  1. Pauline februari 10, 2015 at 9:17 am

    Ziet er heerlijk uit! Origineel ook, zoete aardappelsoep!

    Liefs,
    Pauline

    Reply
    1. 88 Food februari 10, 2015 at 5:55 pm

      Dankjewel Pauline! Naast dat die er heerlijk uit ziet, smaakt die ook nog eens verrukkelijk 😉

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.