Zomerse Quesadillas & Ananas salsa

Deze zomerse quesadillas met ananas salsa en guacamole zijn echt de bom! Nick maakte de quesadillas op een zonnige zaterdag nadat hij was geïnspireerd door een recept van onze grote vriend Jamie Oliver. We hadden namelijk nog tortillas liggen en daar wilde hij wat mee maken. Wat resulteerde in deze heerlijke quesadillas, die simpel maar oh zo lekker zijn. Onder andere de side dishes maken de quesadillas zo delicious, een frisse guacamole en een salsa van ananas. Het recept voor guacamole kan je al op onze blog vinden. Maar voor dit recept maakte Nick hem op een bepaalde manier waardoor het er erg goed bij smaakt daarom vind je ook dat recept in deze post. Wat een feest, gewoon drie recepten in één. Let’s make a Mexican fiësta!

Zomerse quesadillas met ananas salsa

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote tortillas
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3/4 jalapeño
  • 200 gr cottage cheese
  • 120 gr geraspte kaas
  • 1/2 limoen
  • Bosje verse koriander

Ananas salsa

  • Blik ananasringen (227 gr)
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen
  • Olijfolie

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1/2 sjalot
  • 1/2 tomaatje (grote tomaat 1/4)
  • 1/4 jalapeño
  • 1 limoen
  • Verse koriander

Bereidingswijze

1. Was de paprika’s en snijd ze in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de jalapeño en verwijder de zaadlijst. Doe de paprika’s en jalapeño in een kom samen met de cottage cheese. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe en een handje fijngesneden koriander. Meng alles goed door elkaar en doe er de geraspte kaas bij. Meng alles nogmaals door elkaar en beleg 2 tortillas met het mengsel. Leg hier de overige twee tortillas op en zet ze even apart.

2. Haal de ananasringen uit het blik en bewaar het vocht. Snijd de ananas in kleine blokjes. Snijd ook de rode peper fijn. Zet een pannetje met wat olijfolie op het vuur en doe hier de ananas, rode peper, mosterd, limoensap en het ananasvocht bij. Breng het geheel aan de kook tot het vocht is verdwenen en er een dik en plakkerig laagje om de ananas zit. De ananas salsa is klaar!

3. Snijd de avocado, tomaat, jalapeño en sjalot in stukjes en doe dit in een kom. Doe hier het sap van een limoen bij en een handje fijngesneden koriander. Pureer het geheel tot een mooie guacamole.

4. Bak nu de quesadillas in een pan mooi goudbruin aan beide kanten totdat de kaas gesmolten is. Dit duurt maar een paar minuten. Serveer de quesadillas in punten samen met de guacamole en pineapple salsa!

Zomerse quesadillas met ananas salsa

Zomerse quesadillas met ananas salsa

¡que aproveche!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *