De Spijsbereiders lanceren Fantosti

We love tosti’s en we hebben er dan ook al heel wat gebouwd in ons leven. Dus toen we een email kregen van De Spijsbereiders om hun Fantosti te proberen waren we gelijk enthousiast!

Peter en Roland hebben drie verschillende tosti’s gecreëerd die sinds twee weken geleden gewoon bij de Albert Heijn verkrijgbaar zijn. Waarom? Omdat zij een jaar geleden het gemis op merkten van de verkrijgbaarheid van een fantastisch lunch/snackmoment bij de supermarkt om de hoek. Een goede culinaire tosti zou hierop het antwoord zijn vonden zij. Wel de lusten, niet de lasten. Dus begonnen zij met een missie: het realiseren van de meest fantastische tosti in het diepvriesvak van de supermarkt.

Een tosti die zo lekker is dat je hem net niet zelf na kunt maken, voor ieder eetmoment. Na het vinden van de beste broodbellegers van Nederland hebben zij wekenlang op kantoor in ’s-Hertogenbosch tosti’s gebouwd. Net zolang totdat zij drie fantastische tosti’s hadden. Fantosti was geboren!

De Spijsbereiders lanceren Fantosti

Smaken verschillen

De Fantosti’s worden gemaakt van versgebakken brood en zijn zo gemaakt dat ze geen saus nodig hebben. De tosti’s zijn te bereiden in de oven, in het tosti-ijzer of in de pan. Toch een saus om te dippen wel lekker en dat vonden De Spijsbereiders ook. Daarom bedachten ze er nog twee sauzen bij: Betchup (ketchup met bacon) en Slasaus (met rucola). Wij zijn sowieso team Betchup, erg lekker bij sowieso twee van de Fantosti’s. De drie smaken die zij gemaakt hebben zijn Pepperoni & Mozzarella, Vier Kazen en Tonijn & Cheddar. Onze favoriet is de Vier kazen maar de Pepperoni & Mozzarella is ook om te smullen. De Tonijn & Cheddar is wat minder ons ding terwijl we toch erg benieuwd waren naar deze variant.

De Spijsbereiders lanceren Fantosti

Pepperoni & Mozzarella

Versgebakken zuurdesem brood is de basis van deze Fantosti. Het brood wordt ingesmeerd met tomatensaus en verse basilicumpesto. Vervolgens wordt deze belegd met romige mozzarella en pittige pepperoni, jammie!

Vier Kazen

Deze Fantosti is inderdaad geïnspireerd op de gelijknamige en bekende pizza. Het speltbrood wordt ingesmeerd met tomatensaus waarna het vervolgens belegd wordt met jong belegen, geitenkaas, harde Italiaanse kaas en gorgonzola. Helemaal uitgebalanceerd maar wel lekker veel kaas en dus veel smaak!

Tonijn & Cheddar

Verantwoorde tonijn en echte cheddar (niet die plastic variant, haha). Een goede combi en opgefrist met fijngesneden rode ui. Het maisbrood samen met de tomatensaus maken deze Fantosti tot een spannend geheel.

De Spijsbereiders lanceren Fantosti

Wie zijn De Spijsbereiders

Peter en Roland hun eerste ontmoeting was in 2013 tijdens een studieproject. Ze werden door docenten aan elkaar gekoppeld om samen een chocolade opdracht te maken. In dit project kwamen alle facetten aan het licht om een succesvol concept of product te ontwikkelen. Een goede innovatie, receptuur, design en concept is wat dit project tot een succes heeft gemaakt. Hierin bleek een perfecte match tussen onze kwaliteiten. Roland als designer, Peter als kok/productontwikkelaar.

Naast de kwaliteiten kwamen zij er achter dat zij ook nog eens dezelfde ambities hebben. Zo werden de eerste plannen gemaakt. Ze verkenden de wereld van food met diverse stages. Zo heeft Peter voor Nobó in Dublin en Mister Kitchen in Amsterdam gewerkt. Roland is naar Buss Spirits in Antwerpen en naar Ravanello foodconcepts in Breda gegaan. Al deze bedrijven hebben hun enorm geïnspireerd om te starten met een eigen bedrijf. Hun samenwerking was een feit!

Met De Spijsbereiders geloven zij in eigenheid en concepten die anders durven te zijn. Ze willen meer karakter in de foodwereld brengen.

Website: www.despijsbereiders.nl

De Spijsbereiders lanceren Fantosti

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.